semaver
Active member
Canan Kaftancıoğlu: Ne memnun ki geçmişte makul siyasi partilerin kalesi denilen Esenler’de… Esenler Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi’nde bugün yapılan merasime, CHP önderi Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP İstanbul milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Gökan Zeybek, CHP İstanbul Vilayet Lideri Canan Kaftancıoğlu ile CHP Esenler İlçe Lideri Bülent Ütebay katıldı.
Törede konuşan İstanbul Vilayet Lideri Canan Kaftancıoğlu, partisine yeni katılan üyelere seslenerek, “Ne keyifli ki geçmişte belli siyasi partilerin kalesi denilen Esenler’de, her insanın farklı fakat her insanın aslında eşit olduğu Esenler’de kederimizin, davamızın sizler yardımıyla hayli daha kuvvetli bir biçimde mutluluğa, refaha kavuşacağını görüyorum” dedi.
Kaftancıoğlu’nun konuşmasının satır başları şöyleki:
“ESERLER’DE DAVAMIZIN ÇOK DAHA GÜÇLÜ BİR HALDE REFAHA KAVUŞACAĞINI GÖRÜYORUM”
“ÜLKEMİZ VE GELECEĞİMİZ İÇİN KOL KOLA GİRMENİN ŞUURUYLA KUCAKLAŞIYORUZ”
“GELİYOR GELMEKTE OLAN”
“KİMSENİN HUKUKA İNANCI KALMAMIŞTIR”
“İstanbul Barosu’na bağlı olarak on beş yıldır avukatlık yapmaktayım. Bu mesleği hak arama gayreti vermek için seçtim. Lakin hepimiz görüyoruz ki tarihimizin hiç bir devrinde hukuksuzluk bu kadar ağır yaşanmamış, bu kadar ayyuka çıkmamıştır. Kimsenin hukuka inancı kalmamıştır. Adaletten umudu kalmamıştır. Yargıya itimat sıfırlanmıştır. Makamlara inanç zedelenmiştir. Sistem tıkanmıştır ve hatta çökmüştür. Hukuk kurumları, kuvvetlilerin güçlerini tartma, dönüştürme araçları haline gelmiştir. Bizler, Cumhuriyet’in yurttaşları olarak, eşitlik ve hak gayreti verilmesi gereken bir devirde kazanımlarımıza sahip çıkmak için uğraş verilmesi gereken bir devirde çağdaş bir ülke ve umutlu bir yarın için köşemize çekilip beklemeyi içimize sindiremeyen bizler, artık elimizi değil yüreğimizi taşın altına koymak zorundayız. Bayanların cinayetlerle zalimce üstüne gelindiği, canımızın ve haklarımızın ayaklar altında çiğnendiği İstanbul Mukavelesi üzere memleketler arası teminatlarımızın bir kalemde silindiği bir ortamdayız. Susamayız, bekleyemeyiz. İşte bunun için Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında bütünleşerek, Atatürk’ten aldığımız güç ve yürekle bize vurmak istenen esaret zincirlerini bir bir kırmak üzere gayret vermeye mecburuz. Bu toprakların bayanları olarak biz üretmeye mecburuz. Biz, Atatürk’e mecburuz. Biz, umutlu olmaya ve umut olmaya mecburuz. Bu mecburiyetinizi hisseden tüm bayanlarımıza, tüm insanlara ve tüm Cumhuriyet Halk Partililere selam olsun.”
AKP İlçe İdare Konseyi eski üyesi Akif Emin Hüseyinoğlu ise CHP’ye katılma sonucu aldıktan daha sonra mahalle baskılarına maruz kaldığını söylemiş oldu. Hüseyinoğlu, şunları söylemiş oldu:
“AKLA ZİYAN BİR MAHALLE BASKISINA MAALESEF MARUZ KALDIK”
“Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyasete başlama sonucu aldığımızdan bu yana, Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılma sonucu aldığımızdan bu yana akla ziyan bir mahalle baskısına maalesef maruz kaldık. Kimine göre dinimizi değiştirdik, kimine göre vatanımızı sattık, kimine nazaran hain olduk. Pekala senelerca Adalet ve Kalkınma Partisi’nde daima de iltifatlara maruz kalan bir yönetici iken niye Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldığımızı yüksek müsaadenizle özetlemek gerekirse açıklayayım. Değerli dostlar; ülkemizde her geçen gün artan zulümlere karşı hukukun yok sayıldığı, kişisel hak ve özgürlüklerin adeta ayaklar altına alındığı, fikir özgürlüklerinin yasaklandığı, insanların bir endişe imparatorluğuyla yönetilmeye çalışıldığı bir ortamda, ‘Zulmün karşısında susan dilsiz şeytandır’ diyen Hazreti Muhammed’in üslubu için CHP’ye katıldım. 20 yılı aşkın bir müddetdir ekonomik, siyasi, kültürel, tüzel ve birfazlaca alanda bozuk plak üzere birebir şarkıyı söyleyenlere karşı ‘Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni bir şeyler söylemek lazım’ diyen Mevlâna Celalettin Rumi’nin kelamlarına kulak vermek için Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldım. Ülkemizde her geçen gün baskı ve zulümler maalesef artmakta, beşerler bilerek cehalete mahkûm edilmektedir. İşte tam bu noktada ‘Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa ’diyen üstat Nazım Hikmet’in nasihatine kulak verdiğin için buradayım. Sevgili gençler; biliyorum ki son senelerda artan işsizlik, içine düştüğünüz ümitsizlik ve çaresizlik, sizlerin geleceğinizi kendi öz vatanınızda değil de öbür ülkelerde görmenize niye oluyor. Sakın üzülmeyin, ye’se kapılmayın, umudunuzu kaybetmeyin. Zira asıl mağlubiyet umudunuzu kaybettiğiniz vakit gerçekleşir.”
Konuşmalardan daha sonra CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partiye katılanlara rozetlerini taktı.
Törede konuşan İstanbul Vilayet Lideri Canan Kaftancıoğlu, partisine yeni katılan üyelere seslenerek, “Ne keyifli ki geçmişte belli siyasi partilerin kalesi denilen Esenler’de, her insanın farklı fakat her insanın aslında eşit olduğu Esenler’de kederimizin, davamızın sizler yardımıyla hayli daha kuvvetli bir biçimde mutluluğa, refaha kavuşacağını görüyorum” dedi.
Kaftancıoğlu’nun konuşmasının satır başları şöyleki:
“ESERLER’DE DAVAMIZIN ÇOK DAHA GÜÇLÜ BİR HALDE REFAHA KAVUŞACAĞINI GÖRÜYORUM”
- Aslında mesken sahibi ilçe liderimiz söylenmesi gerekeni söylemiş oldu. Ben birkaç cümleyle katkı sunmak isterim yalnızca. Bizler, İstanbul’da fazlaca uzunca bir müddetdir, ismine ‘İstanbul Modeli’ dediğimiz bir modelle hem seçmen mobilizasyonu hem seçim günü sandıklara gidinceye kadar ve daha sonrasında yapılacaklar birebir vakitte Cumhuriyet Halk Partisi’nin halkın kederiyle, davasıyla ilgilenmeye dönük gücümüz nasıl artar; büyüyerek, birleşerek ve dayanışarak artar; gücümüzü artıracak çalışmaları daima birlikte yapmaya çalışıyoruz. Ve bugün de Esenler’de ne memnun ki geçmişte belli siyasi partilerin kalesi denilen Eserler’de, her insanın farklı ancak her insanın aslında eşit olduğu Eserler’de sıkıntımızın, davamızın fazlaca daha kuvvetli bir biçimde sizler yardımıyla mutluluğa, refaha kavuşacağını görüyorum.
- Sayın Genel Liderim; önümüzdeki süreçlerde, bir daha İyiler’den daha sonra İstanbul’un 39 ilçesinde, yoksulluğun, lakin yalnızca yoksulluğun değil yok sayılmanın da var olduğu ve bunun her geçen gün arttığı ilçelerimizde bir daha ortamızda yeni katılacak olan yol arkadaşlarımızla bir arada bu süreci elimizden geldiğince tamamlayacağız. Ve bizler, İstanbul örgütü olarak… İlçe liderlerimiz ortamızda teşekkür ediyorum, vilayet yöneticilerimize teşekkür ediyorum, belediye liderlerimizi görüyorum, teşekkür ediyorum; kadınlarınıza, gençlerinize teşekkür ediyorum. Bizler, gece gündüz, sizin çalıştığınıza, sizin suratınıza yetişmek fazlaca kolay değil ancak İstanbul örgütü olarak sizin en az bir adım gerinize yaklaşacak süratle çalışıp, ‘her şey tamam’ hiç bir vakit demeden, her geçen yıl artan sayımız ve inancımızla birlikte Türkiye’ye nefes aldırırken o nefesi daima bir arada aldıracağımıza inanıyorum ve çalışmalarımıza da devam edeceğiz diyorum. Ortamızda yeni katılan yol arkadaşlarımıza beğenilen geldiniz, düzgün ki geldiniz, güç verdiniz diyorum.
“ÜLKEMİZ VE GELECEĞİMİZ İÇİN KOL KOLA GİRMENİN ŞUURUYLA KUCAKLAŞIYORUZ”
- Hoş ülkemizin makûs gidişinden, makûs idaresinden rahatsız olan, telaş duyan ve bu makus gidişe dur demek için ben de varım diyerek ortamıza katılan yoldaşlarımız, yeni yol arkadaşlarımız, dostlarımız, yeni üyelerimiz, hepinizi hürmetle, sevgiyle selamlıyorum. Konutunuza, konutumuza beğenilen geldiniz. Sayın Genel Liderim, son kurultayda ilan ettiğiniz İkinci Yüzyıla Davet beyannamesi fazlaca kıymetli problemlerimizin altını çizdiği üzere epey değerli tahlil teklifleri sunuyordu. Bir ıslahat iradesiyle geniş bir uzlaşma sağlamanın partimizin temel bakılırsavi olduğunu söylemiştiniz. Bizler de Esenler’de bu şuurla yurttaşlarımızla kucaklaşmayı nazaranv addettik ve bunu bir büyük bir keyifle sürdürüyoruz. Katı ideolojik kalıplarla değil, doğayı ve insanı önceleyerek, farklılıklarımızın fazlaca büyük bir zenginlik olduğunun şuuruyla kucaklaşıyoruz. Bugün burada Esenlerli dostlarımızla -üç aylık iştirak 450 sayın Liderim, bir yıldır yaklaşık binin üzerinde yeni iştirakimiz var- ideolojik saiklerle değil farklı fikirleri bir ortada yaşamayı gaye edinip onlarla kucaklaşıyoruz; ülkemiz ve geleceğimiz için kol kola girmenin şuuruyla kucaklaşıyoruz.
- Bugün burada, bu salonda gerek vilayet ortasında gerekse vilayet haricinde emeğiyle hayatı büyüten, ekonomik zorlukları çocuklara hissettirmemek için çalışan annelerimizle, işçi mesken kadınlarımızla bütünleşiyoruz. bir daha burada, susan ve itaat eden bir toplum hayali kuran iktidara karşı aydınlık bir gelecek hayaliyle itaat etmeyen, susmayan ve soruşturan gençlerimizle kucaklaşıyoruz. Onlarla bir ortadayız. bir daha burada, bugünkü toplantımızda, geçmişte bu idareye takviye vermiş, geçmişte bu idareye oy vermiş lakin ülkenin berbat gidişatından telaş duyarak, ülkenin makûs gidişatından rahatsız olarak bu işe dur demek ismine bizimle yol yürümeye karar vermiş muhafazakâr, mütedeyyin dostlarımızla beraberyiz, onlarla kucaklaşıyoruz. Sayın Genel Liderim, sizin uzlaşmacı ve kucaklayıcı tutumunuz, herkesi kucaklayan lisanınız Türkiye’de umut oldu yeni bir iklim yarattı. Bizler de Esenler’de bu uzlaştırıcı lisanı hâkim kılmak için çalıştık, bundan daha sonra da daha büyük bir azimle, daha büyük bir kararlılıkla sizin bu lisanınızı daha genele yaymak için ve yaygınlaştırmak için epeyce çalışacağız.
“GELİYOR GELMEKTE OLAN”
- Bu ülkeye doğup büyümüş birisi olarak, ülkenin gidişatı hakkında biraz konuşmak istiyorum. Son senelerda artan adaletsizlik, sonu gelmeyen cinayetler, gün geçtikçe berbatlaşan iktisat, derinleşen yoksulluk, ülkesini terk etmek zorunda kalan gençler, yok sayılan insan hakları, biz gençleri karamsarlığa ve hatta maalesef intihara sürüklüyor. Şayet bunun önüne geçilmezse daha birçok insanları kaybetmeye mahkumuz. Bu yüzden biz üyelerin, vilayet ve ilçe liderleri ile birlikte hoş şeyler başaracağımıza inanıyoruz. Makûs haberlerden öbür bir şey duyalım. Güç geçinen emekli yurttaşlara ve taban fiyatlı çalışan işçilere biraz olsun refah getirmek için elimizden veren her şeyi yapacağımıza inanıyorum. Sayın Genel Liderim Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği üzere, geliyor gelmekte olan. Şunu demek istiyorum; onlar ne derlerse desinler, ne yaparlarsa yapsınlar yolun sonu görünüyor. İstanbul Kontratı yaşatır.
“KİMSENİN HUKUKA İNANCI KALMAMIŞTIR”
“İstanbul Barosu’na bağlı olarak on beş yıldır avukatlık yapmaktayım. Bu mesleği hak arama gayreti vermek için seçtim. Lakin hepimiz görüyoruz ki tarihimizin hiç bir devrinde hukuksuzluk bu kadar ağır yaşanmamış, bu kadar ayyuka çıkmamıştır. Kimsenin hukuka inancı kalmamıştır. Adaletten umudu kalmamıştır. Yargıya itimat sıfırlanmıştır. Makamlara inanç zedelenmiştir. Sistem tıkanmıştır ve hatta çökmüştür. Hukuk kurumları, kuvvetlilerin güçlerini tartma, dönüştürme araçları haline gelmiştir. Bizler, Cumhuriyet’in yurttaşları olarak, eşitlik ve hak gayreti verilmesi gereken bir devirde kazanımlarımıza sahip çıkmak için uğraş verilmesi gereken bir devirde çağdaş bir ülke ve umutlu bir yarın için köşemize çekilip beklemeyi içimize sindiremeyen bizler, artık elimizi değil yüreğimizi taşın altına koymak zorundayız. Bayanların cinayetlerle zalimce üstüne gelindiği, canımızın ve haklarımızın ayaklar altında çiğnendiği İstanbul Mukavelesi üzere memleketler arası teminatlarımızın bir kalemde silindiği bir ortamdayız. Susamayız, bekleyemeyiz. İşte bunun için Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında bütünleşerek, Atatürk’ten aldığımız güç ve yürekle bize vurmak istenen esaret zincirlerini bir bir kırmak üzere gayret vermeye mecburuz. Bu toprakların bayanları olarak biz üretmeye mecburuz. Biz, Atatürk’e mecburuz. Biz, umutlu olmaya ve umut olmaya mecburuz. Bu mecburiyetinizi hisseden tüm bayanlarımıza, tüm insanlara ve tüm Cumhuriyet Halk Partililere selam olsun.”
AKP İlçe İdare Konseyi eski üyesi Akif Emin Hüseyinoğlu ise CHP’ye katılma sonucu aldıktan daha sonra mahalle baskılarına maruz kaldığını söylemiş oldu. Hüseyinoğlu, şunları söylemiş oldu:
“AKLA ZİYAN BİR MAHALLE BASKISINA MAALESEF MARUZ KALDIK”
“Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyasete başlama sonucu aldığımızdan bu yana, Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılma sonucu aldığımızdan bu yana akla ziyan bir mahalle baskısına maalesef maruz kaldık. Kimine göre dinimizi değiştirdik, kimine göre vatanımızı sattık, kimine nazaran hain olduk. Pekala senelerca Adalet ve Kalkınma Partisi’nde daima de iltifatlara maruz kalan bir yönetici iken niye Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldığımızı yüksek müsaadenizle özetlemek gerekirse açıklayayım. Değerli dostlar; ülkemizde her geçen gün artan zulümlere karşı hukukun yok sayıldığı, kişisel hak ve özgürlüklerin adeta ayaklar altına alındığı, fikir özgürlüklerinin yasaklandığı, insanların bir endişe imparatorluğuyla yönetilmeye çalışıldığı bir ortamda, ‘Zulmün karşısında susan dilsiz şeytandır’ diyen Hazreti Muhammed’in üslubu için CHP’ye katıldım. 20 yılı aşkın bir müddetdir ekonomik, siyasi, kültürel, tüzel ve birfazlaca alanda bozuk plak üzere birebir şarkıyı söyleyenlere karşı ‘Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni bir şeyler söylemek lazım’ diyen Mevlâna Celalettin Rumi’nin kelamlarına kulak vermek için Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldım. Ülkemizde her geçen gün baskı ve zulümler maalesef artmakta, beşerler bilerek cehalete mahkûm edilmektedir. İşte tam bu noktada ‘Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa ’diyen üstat Nazım Hikmet’in nasihatine kulak verdiğin için buradayım. Sevgili gençler; biliyorum ki son senelerda artan işsizlik, içine düştüğünüz ümitsizlik ve çaresizlik, sizlerin geleceğinizi kendi öz vatanınızda değil de öbür ülkelerde görmenize niye oluyor. Sakın üzülmeyin, ye’se kapılmayın, umudunuzu kaybetmeyin. Zira asıl mağlubiyet umudunuzu kaybettiğiniz vakit gerçekleşir.”
Konuşmalardan daha sonra CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partiye katılanlara rozetlerini taktı.