Can Bonomo: Oğlum benim kopyam üzere

Tuncay

New member
Kuvvetli PSM Youtube kanalının dijital serisi ‘Bir Masada Oturduk’ yeni kısmında müzisyenliğinin yanı sıra şiir kitapları ve fotoğraf stantları üzere sanatın farklı kısımlarında da yapıtları bulunan Can Bonomo’yu ağırladı.

Yeni kısmında Gülinler’in konuğu olan Can Bonomo, hem baba olmanın kendisi için nasıl bir tecrübe olduğunu birebir vakitte müzik, şiir ve fotoğraf üzere bir hayli farklı alana yayılan sanat mesleğini anlattı.

“OĞLUM BENİM KOPYAM GİBİ”

Geçtiğimiz aylarda baba olan tecrübeli müzisyen baba olma hissiyatı konsunda; “Çok diğer bir his, daha dünyaya geleli doksan gün oldu, beni bıraksan saatlerce onunla ilgili konuşabilirim. Bir de oğlum tıpkı bana benziyor. Annesine de benzeyebilirdi lakin benim kopyam üzere kendisi” tabirlerini kullandı.

“KOLAYIMIZA GELDİĞİ İÇİN PODCAST YAPMAYA BAŞLADIK”

Müzisyenliğinin yanı sıra şiire ve resme olan ilgisi ve bu alanlardaki üretimleriyle de bilinen Bonomo, fazlaca fazla şey yapmak emelinden çok sevdiği şeyleri yapmaya yöneldiğinin altını çizdi.

Yedi yılı aşkındır devam eden ve yakın arkadaşlarıyla hayata geçirdiği bir podcast yayını da bulunan Bonomo, podcast yayıncılığı konusunda ise şu biçimde konuştu; “Ben birinci albümüm çıkmadan evvel radyoculuk yapıyordum esasen. Programım da genelde gece yayınlarına denk geliyordu. Meczup albümü çıktıktan daha sonra radyo yayınlarını bırakmak durumunda kaldım, lakin daha sonra hayli özlediğimi fark ettim.

“Biz podcast yapmaya başladığımızda Türkiye’de çabucak hemen o kadar tanınan değildi. Bizim program yedinci yılını geride bıraktı podcast dünyasında. Bizler de biraz kolayımıza geldiği için podcast yaptık aslında. Bir vizyonerlik göstergesi olarak başlamamıştık lakin artık bakınca baya vizyonermişiz diye düşünüyorum.”

2018 yılında dünyaevine giren Can Bonomo-Öykü Karayel çifti, nisan ayında bebekleri Roman’ı kucaklarına almıştı. Evvelki gün toplumsal medya hesabından paylaşımda bulunan Bonomo, birinci sefer oğluyla fotoğrafını yayınladı

Paylaşımıyla kısa müddette takipçilerinden ağır ilgi bakılırsan ünlü müzikçi, gönderisinde, “kuvvetli sincap” notunu düştü.

“ADINLA YAŞA CANIM OĞLUM”

Baba olmanın memnunluğunu yaşayan Can Bonomo, daha evvel de Roman’ın elini, “(Pax Romana 2021): İsminle yaşa canım oğlum, Roman… Annen ve baban her vakit yanında. Sıhhat, huzur ve barışla” notuyla paylaşmıştı.