Çalışma izin belgesi için son tarih Pazar!

celikci

New member
Çalışma izin belgesi için son tarih Pazar!
Koronavirüs vaka sayılarını düşürmek için Türkiye tam kapanmaya girdi. 29 Nisan saat 19.00’da başlayan tam kapanma 17 Mayıs tarihinde son bulacak. Bu kapsamda polis ekipleri il giriş ve çıkışlarında denetimlerini sürdürüyor. Öte yandan bazı polis ekipleri ise il ve ilçelerdeki yoğun noktalarda çevirme gerçekleştiriyor. GÖREV BELGELERİ İÇİN SON TARİH 2 MAYIS PAZARBu kapsamda Kırıkkale’de koronavirüs denetimleri gerçekleştiren polis ekipleri muafiyet kapsamında giren kişileri geçerlilik süresi konusunda uyardı. İş yerlerinde düzenlenen görev belgelerinin süresinin Pazar (2 Mayıs) günü saat 24.00’da dolacağını belirten polis ekipleri e-devlet üzerinden belgelerini almalarını istedi. Polis ekipleri bu tarihten itibaren eğer bir uzatma veya aksama olmazsa iş yerlerinden verilen belgeleri kabul edemeyeceklerini söyledi. KISITLAMAYI İHLAL EDENLERE 4 BİN 50 LİRA CEZAÖte yandan Kırıkkale Valiliği koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan “şok denetim” uygulamasında koronavirüsü denetimleri gerçekleştirildi. Risk değerlendirme haritasına göre “kırmızı” renkli iller kategorisinde yer alan Kırıkkale’de gece-gündüz denetimler sürüyor. Kolluk kuvvetleri ile İl Salgın Denetim Merkezi ekiplerince yapılan ortak denetimde, kişilerin HES kodu ve izin belgesi kontrol edildi. İl Salgın Denetim ekipleri, kısıtlamayı ihlal edenlere kişilere 4 bin 50 lira idari para cezası uyguladı. İl Salgın Denetim Merkezi ekipleri, muafiyet kapsamında bulunan kişilere “e-Devlet” uyarısı yaptı. İş yerlerince düzenlenen mevcut görev belgelerinin 2 Mayıs Pazar günü saat 24.00’e kadar geçerli olduğunu hatırlattı. E-Devlet üzerinden alınan “çalışma izin belgesi” ile iş yerine gidebileceğini bildirdi.

ALINTIDIR