Bursa’da vahşet! Güvercinleri çalamayan şahıs kümesi ateşe verdi, 50 güvercin hayatını yitirdi

semaver

Active member
Bursa’da vahşet! Güvercinleri çalamayan şahıs kümesi ateşe verdi, 50 güvercin hayatını yitirdi Bursa’da bir hırsızlık şüphelisi, yaklaşık 100 güvercinin bulunduğu kümesteki güvercinleri çalamayacağını anlayınca kümesi ateşe verdi.

Olay, merkez Yıldırım ilçesi Samanlı Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye bakılırsa, tarlada bulunan güvercin kümesine bir şahıs hırsızlık yapmak gayesiyle girmek istedi.

AÇAMAYINCA YAKTI

Şahıs, yanındaki oksijen tüpü ve demir makasla kümese girmeye çalıştı fakat başaramadı. 100 kadar cins güvercinin bulunduğu kümese giremeyeceğini anlayan şahıs kümesi yaktı. Tarladan duman yükseldiğini nazarann bekçi, bölgeye gidince güvercin kümesinin yanında tanımadığı birinin olduğunu gördü.

SİLAHINI GÖSTERDİ

Bekçi, hırsızlık şüphelisini cep telefonuyla görüntülerken, açtığı delikten 3 güvercin çalıp kaçan hırsız, bu sırada bekçiyi fark edince elindeki silahı göstererek güvercinleri bırakıp olay yerinden uzaklaştı. Akabinde bekçi, jandarma ve itfaiye takımlarına ve kümes sahibi Abdullah Turan’a haber verdi.

Olay yerine gelen itfaiye grupları yangını 1 saat süren çalışmanın akabinde söndürürken, 50 güvercin ise yanarak öldü.

KÜMES SAHİBİ: “ADALETE TESLİM EDİLSİN”

Kümes sahibi Abdullah Turan, “Bugün sabah saatlerinde tarlada bulunan bekçi beni arayarak kümesimden duman geldiğini söylemiş oldu. Kümese yanlışsız yaklaşırken kümesin orada birini gördüğünü belirtti. ‘Büyük ihtimal hırsızdır, telefon ile görüntüye çek’ dedim. Bekçi görüntüyü çekmiş. Ben de o sırada jandarma ve itfaiye haber verdim. ondan sonrasında tarlanın ortasında bulunan kümesimin olduğu yere gittim. Gittiğimde kümesim cayır cayır yanıyordu. Kümesi kesmeye çalışmış akabinde çalamayacağını anlayınca yakmış. Kümeste bulunan 50 kuşum yanarak öldü. 15 gün evvel diğer bir arkadaşımın daha kümesinde bulunan kuşlarını çaldı. Bir an evvel yakalanmasını ve adalete teslim edilmesini istiyoruz. Biz görüntüleri jandarma gruplarına verdik. Kısa mühlet ortasında inşallah yakalanır. Biz bu kuşçuluğa her şeyimizi verdik kararı bu biçimde olmamalı’’ dedi.