Bulu telefonlarına niye cevap vermiyor: Yakın etrafına ne dedi

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü bakılırsavinden alınan Prof. Dr. Melih Bulu’ya misyondan alınma sürecinin öncesi ve daha sonrasını sormak için aradık lakin ulaşamadık.

Lakin Odatv, Bulu’nun bakılırsavden alınmasına ait değerli bilgilere ulaştı. Son bir aydır Yükseköğretim Heyeti (YÖK) Lideri Prof. Dr. Yekta Saraç ve YÖK Genel Heyet üyelerinin Melih Bulu’ya istifa etmesi istikametinde telkinde bulunduğu açıklandı.

Bulu’nun yakın etrafına bu durumu anlattığı ve “İstifa etmeyeceğim. Beni Cumhurbaşkanı atadı lakin o alır. vazifemin başındayım” dediği vurgulandı.

FEVKALÂDE TOPLANTIDA GÜNDEM BULU

YÖK Genel Şurası ise Çarşamba günü olağanüstü toplandı. Gündeminde ise Boğaziçi Üniversitesi ve Melih Bulu vardı.

Genel Konsey sonunda Bulu’nun bakılırsavden alınması oy birliği ile kararlaştırıldı. YÖK Genel Heyet sonucu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletildi. Akabinde da Erdoğan, Bulu’yu misyondan aldı.

YÖK’te Bulu’nun bakılırsavden alınması “Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin talepleri değerlendirildi” diyerek yorumlandı.