Bu görüntüyü izlemeye yürek dayanmaz: Yem alamadığı için hayvanları ölen çiftçinin isyanı

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Gaziantep, Oğuzeli Direkli Köyü’nde yaşayan çiftçi Mehmet Doğan, koyunlarının ve kuzularının yem alamadığı için öldüklerini toplumsal medyada görüntü yayımlayarak paylaştı.

Çiftçi Mehmet Doğan’ın yardım daveti görüntüsüne CHP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan kulak verdi.

CHP’li Uğur Kalkan, “bu görüntüyü izledikten daha sonra kayıtsız kalıp uyuyamam” diyerek, dün akşam geç saatte, çiftçi Mehmet Doğan’ı ziyaret etti.

Odatv’ye konuşan Uğur Kalkan, şunları söylemiş oldu:

“Sosyal medyada, Oğuzeli Direkli Köyü’nde yaşayan bir vatandaşımızın mağduriyetine denk geldik. Vatandaşımıza ulaştık ve 22:30’da köye yanlarına geldik. Yem alamadıkları için hayvanları ölmeye başlamış. Maalesef ülkeyi getirdiğiniz nokta tam olarak bu. Çiftçilerimiz güç durumda. Bu insanlara daima birlikte sahip çıkmamız gerekiyor.”

Kaydettiği görüntüyü ve yem alamadığından kaybettiği hayvanları için biroldukça siyasaldan toplumsal medyada yardım isteyen lakin takviye nazaranmeyen Çiftçi Doğan ise yaşadıklarını şöyleki anlattı:

“15 yıl evvel bu köye geldim, üniversite mezunuyum, hayvancılığa başladım. Elektriksiz, susuz bu işe 10 hayvanla başladım. Son üç yıldır kazandığımız bir şey yok, ne yazık ki kazanamıyoruz. Birkaç yıl yalnızca hayvanların yemini alabilecek kadar yararımız oldu. Bu yıl yem almaya dahi gücümüz yetmiyor. Siyasalların televizyonda konuştuğu üzere değil, bir yem üç katı fiyat oldu.”

İşte o imajlar: