Bu defa Erdoğan “Tükürürüm bu biçimde sanata” diyecek

Suzan

New member
Tayyip Erdoğan’ın başbakan olduğu devirde “Ucube” dediği İnsanlık Anıtı’nın yaratıcısı Heykeltıraş Mehmet Aksoy, Seyahat Direnişi’nde hayatını kaybedenlerin anısına yeni heykellerini görücüye çıkartıyor. şimdi her konuşmasında Seyahat Direnişi’ne gönderme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ne diyeceği ise merak konusu oldu.

Yeni heykelleriyle ilgili Odatv’ye konuşan Aksoy, Seyahat Direnişi’nin emellerini hala desteklediğini belirterek, “Bunu da kendi sanatıma yansıtmamdan doğal bir şey yok. Seyahat’te 7-8 kişi öldü. Bu insanların anne-babası var. Ailelerinin acıları devam ediyor. O acıyı lisana getirmek istiyorum. Fikirlerimden dolayı bir şey olacaksa olsun. Ben anarşiye, devleti bölmeye çalışmıyorum. Bir şey de yapmalarından korkmuyorum. İnsanların his ve fikirlerine müdahale edilemez” sözlerini kullandı.

“X DURUŞU” NE MANAYA GELİYOR

Gezi’den daha sonra tabiatın unutulduğunu bu heykellerle ayrıyeten bunu da hatırlatmak istediğini belirten Aksoy, “‘X duruşu’ kalbi en önde demek. Seyahat’te daima bu duruşu gördük. TOMA’nın attığı basınçlı sudan uçan insanları hatırlıyorsunuzdur. Dehşet falan yok bizde. Kendileri palavradan korksunlar.” dedi.

İşte o heykelden birinci kareler:

NE OLMUŞTU

Heykeltıraş Mehmet Aksoy tarafınca yapılan İnsanlık Anıtı, 2006 yılında Kars’ta açılışı yapılmıştı. daha sonrasında ise Tayyip Erdoğan anıta ‘ucube’ demişti.

Tartışmaların akabinde heykel için yıkılma sonucu verilmiş, mevzuyu Anayasa Mahkemesi’ne götüren Aksoy davayı kazanmıştı…

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ

Erdoğan, 29 Ekim’deki Atatürk Kültür Merkezi açılışında “Gezi olayları sırasında o binanın nasıl terör örgütlerinin gövde gösterisi yerine dönüştürüldüğünü unutmadık” tabirlerini kullandı.

Birebir biçimde Erdoğan Taksim Mescidi’nin açılış merasiminde bir daha Seyahat Direnişi’yle ilgili “Başbakan olarak 2013 yılında tekrar harekete geçtiğimizde ise karşımızda Seyahat olaylarını bulduk. Seyahat olayları, o teröristlerin karşımıza dikildiği an” sözlerini kullanmıştı.

Gürkan Karakullukçu