Boris gidici… Maskeli protesto

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Bu yıl sonuna gerçek eylül yahut ekimde bir daha duruşma var ve Andrew’nun avukatları, farklı bir prosedür denemeye başladı. Öykü en baştan beri fazlaca ilgimi çekiyor, kesinlikle sinemasını de yaparlar yakında. Prens Andrew, yıllar evvel o devir reşit olmayan bir genç kızla isteği olmadan bağlantıya girdiği için suçlanmış ve olay mahkemeye yansımıştı.

Gelinen noktada, York Dükü Prens Andrew’nun avukatları davayı açan Virginia Giuffre’nin hafızasının kendisini yanıltabileceğini ve hanımın psikoloğuyla da bağlantıya geçilmesi gerektiğini söylemiş oldu. Buna göre bir daha tabirleri alınacak. “Yanlış anılardan muzdarip” olarak zahmet yaşadığını düşünüyorlar hanımın, hafızası yanıltmış olabilir diyorlar. Yani bayan Andrew ile tanışmış fakat ortalarında bir şey geçmemiş! Şunu demek istiyorlar, genç bir kız koskoca Kraliçe’nin oğluyla tanışıyor, o tanışmadan o kadar etkileniyor ki, “ben bu adamla seviştim galiba” diye düşünüyor, kendini inandırıyor; kaynaşıyorlar, sarmaş dolaş fotoğraflar çektiriyorlar, yemekler yeniyor, çeşitli ülkelerde ve meskenlerde buluşuluyor lakin aşna fişna olmuyor. Andrew’nun yeni savunmasına nazaran.

Olaylar bu türlü akmaya devam ederken, Kraliçe’nin artık şurasına (elimle boğazımı gösteriyorum) gelmiş olmalı ki, saraydan bir açıklama yapıldı.

LATİFE ÜZERE…

Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in ikinci oğlu Prens Andrew’ün tüm askeri unvanları ve kraliyet ailesi himayelerinin Kraliçe’ye geri verildiği duyuruldu. Latife üzere değil mi? Kraliyet ailesinin ve kraliçenin manevi olarak ziyan görmemesi için mecbur kaldılar demek. Prestij pek değerli, bakın kraliçe “oğlum” demedi, aldı unvanlarını. Hatta artık York Dükü’ne “majesteleri” denmeyecek. Bunu, Andrew’nun da istemiş olabileceğini okumuştum lakin hangisi gerçek olursa olsun, o artık kolay bir “evlat”. aslına bakarsanız kral olma ihtimali hiç yok, malum birinci sırada Prens Charles var, daha sonra William geliyor, daha sonra William’ın çocuklar var sırada (Gerorge, Charlotte, Louis) kaçıp gitmiş olsa da Harry var altıncı sırada, Harry’nin çocukları var (Archie, Lilibeth).

Yani 61 yaşındaki Andrew’nun kral olma ihtimali sıfır. ötürüsıyla majesteleri dense ne olur denmese ne olur! Bu Andrew’nun torunları oldu ayol, otursun artık meskeninde torunlarıyla oynasın, saçma sapan şeylerle uğraştırıyor kraliyet ailesini.

BORIS GİDİCİ

Son olarak eklemek isterim ki, benim canımın içi, sarı fırtınam BoJo gidici üzere duruyor, Brexit kabusunun sarsamadığı Borisimizi, partiler yiyecek üzere.

Karantina periyodunda Başbakanlık konutunda yılbaşı partisi yapıldığını söylenmişti, epeyce reaksiyon almıştı esasen.

Bu kez da Kraliçemizin beyefendisi Prens Philiip’in vefatı sırasında ilan edilen ulusal yas periyodunda partiledikleri ortaya çıktı. Meclisten özür diledi, saraydan özür diledi, vatandaştan özür diledi lakin lisanlara düştü artık, herkes dalga geçiyor. Eski parti imgeleri dolaşıyor toplumsal medyada, sokaklarda Boris maskesi takarak dans edip protesto ediyorlar. Muhalefet çabucak istifa etmesinin en yanlışsız kadar olduğunu söylüyor. Bakalım, hem Brexit kararlarıyla birebir vakitte pandemi devrinde atıl davranması ve gerekli tedbirleri almakta gecikmesiyle epeyce tenkit alan Borisimiz, Osmanlımız, partilemek yüzünden istifa edecek mi?

Elif Aktuğ