Bomba üzere patlayan taşınabilir şarj aygıtı parmağını kopardı

semaver

Active member
Bomba üzere patlayan taşınabilir şarj aygıtı parmağını kopardı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sıhhat işçisi olarak nazaranv yapan 2 çocuk babası Münip Bozoğlu, cep telefonu şarjı için lisanslı tşınabilir şarj aygıtı aldı. Bozoğlu, bir süre kullandığı aygıtı evvelki gün şarj etmek üzere mutfaktaki prize taktı. Odada otururken gelen sesler üzerine mutfağa giden Bozoğlu, duman çıkan taşınabilir şarj aygıtını pencereden atmak isterken elinde patladı. Sağ elinin işaret parmağının yarısı kopan Bozoğlu, hastaneye gitti. Hekimler tarafınca kopan parmağı yerine dikilen Bozoğlu, “Ben askerliğimi Güneydoğu’da yaptım. 20 metre yakınıma havan topu düştü. Havan topunun patlayışı hakikaten epey gürültülü. Buradaki yaşadığım olay güya askerdeki havan topunun patlaması üzere bir sesle fazlaca gürültülü oldu. Hala kulaklarımda onun çınlaması var. Kullandığım taşınabilir şarj aygıtının, sağlam olması açısından fazla para vererek lisanslı eser aldım. Lakin ona karşın bir daha patladı” diye konuştu.

BİLİNÇSİZCE KULLANIM

Benzeri olayların daha evvel de yaşandığını belirten Elektrik Mühendisleri Odası Erzurum Temsilcisi Namiye Sınırkaya, şunları söylemiş oldu:

“Taşınabilir şarj aygıtlarında bu stil olaylar yaşanmasının niçinini biz bilinçsizce kullanıma bağlıyoruz. Beşerler telefonlarının miliamper saat olarak kapasitesini kesinlikle biliyorlar artık. Tavsiyemiz lakin bu kapasitenin en çok 3 katı büyüklükte taşınabilir şarj aygıtı kullanmaları. Farz edelim şu anki cep telefonlarının bildiğim kadarıyla azamî büyüklüğü 2 bin 500- 3 bin miliamperken 10 binlik, 20 binlik taşınabilir şarj aygıtları kullanılması gerçek değil. Zira bu aygıta ziyan verebiliyor. daha sonrasında uzun periyodik şarjlar da yanlış. Aygıtın şarj ışığı yanmadan, yani şarj bitiyor uyarısı alamadan şarja takma hususu da fazlaca mahsurlu. Yan sanayi mamüllerin kullanılması ne yazık ki bu biçim olaylara niçiniyet verebiliyor. Bunun için tavsiyemiz şudur, vatandaşlarımızın telefonlarını aldıkları yerde uygun taşınabilir şarj aygıtının hangisi olduğunu sorup öğrenmeleridir. Kullanım müddetleri her elektronik aygıt için 3 yılı geçmemelidir.”