Bodrum’da Ferhan Şensoy’un büstü açıldı! Derya Şensoy’un duygusal anları

Tuncay

New member
Bodrum Belediyesi tarafınca Ferhan Şensoy’un, ailesinin yaşadığı Geriş Mahallesi’ndeki Nevin Başara Parkı’na büstü yapıldı. Heykeltıraş Esra Sıhhat Şenalp imzası taşuyan büstün açılışına Bodrum Belediye Lideri Ahmet Aras, Galatasaraylılar Derneği Lideri Fidel Berber, Şensoy’un eşi oyuncu Elif Durdu, kızı Derya Şensoy ve oyuncu Tarık Papuççuoğlu katıldı.

Büstün açılış merasiminde, Ferhan Şenosy’un eski eşi Derya Baykal ile evliliğinden dünyaya gelen oyuncu Derya Şensoy, gözyaşlarına hakim olamadı.

“BODRUM’U SEÇTİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ”

Bodrum Belediye Lideri Ahmet Aras, “Ferhan Şensoy’u ebediyen yaşatmak için buradayız. Büstü yapan Esra Hocam’a teşekkür ediyorum. Bodrum’da tarih boyunca sanatın her kısmından hayli kıymetli isimleri daima yanı başımızda bulduk. Bu hayli değerli, zira sanatın olduğu yerde barış vardır, kardeşlik vardır, demokrasi vardır. ‘İnsan bir hoşluğun farkına varamıyorsa, o hoşluğu hak etmiyor demektir’ demiş Ferhan Şensoy. Bodrum’u seçtiği için Ferhan Şensoy’a teşekkür ederim” sözlerini kullandı.

Ahmet Aras, “Geriş epey kıymetli bir yer. Birfazlaca medeniyete konut sahipliği yapmış bir yer. Demek ki o da bu topraklardan ilham aldı. Yaşamak için burayı seçti. Ferhan Şensoy üzere bir pahanın etkinliğinde burada ailesiyle, sevenleriyle bir ortada olmak fazlaca değerli, hayli duygusal anlar yaşıyorum. Elif Hanım’a ve Derya Şensoy’a epey teşekkür ederim, davetimizi kabul ettiler ve bu aktiflikte bizimle birlikte yer aldılar. Hepinize geldiğiniz için ve Ferhan Şensoy’u sevdiğiniz için fazlaca teşekkür ediyorum” dedi.

“BABAM BURAYI ÇOK SEVİYORDU”

Emeği geçenlere teşekkür eden Derya Şensoy, “Ben buraya birinci geldiğimde 31 sene evvel bebektim. Burada büyüdüm, birinci arkadaşlarımı burada edindim, bisiklete burada binmeyi öğrendim, yüzmeyi burada öğrendim. Geriş’te hayli fazla anım var. Bizim için Geriş’e gelmek babamın tatili demekti. Babamın tatili demek, onunla vakit geçirebilmek demekti. Zira turneler bitmiş, dönem kapanmış ve Geriş’e geliyorduk. Babam burayı hayli seviyordu. Son vakit içinderında da buraya gelmek istiyordu maalesef mümkün olmadı ancak bu büstün burada olması o kadar manalı ki emeği geçenlere teşekkür ediyorum” halinde konuştu.

Ferhan Şensoy’un eşi Elif Durdu ve kızı Derya Şensoy ile öteki tüm katılanların duygusal anlar yaşadığı açılış aktifliği helva dağıtımıyla bitmiş oldu.

“BABAMIN BİR YARISI GERİŞ’LİYDİ”

Açılış daha sonrası Instagram hesabından paylaşım yapan Derya Şensoy, şu açıklamayı yaptı:
“Geriş’liydi babamın bir yarısı daima. Biz de burada büyüdük. Merasimdeki konuşmama ‘hoş geldiniz’ diyerek başladım. Zira biz bebektik Geriş’e 1990 yılında geldiğimizde. Dönem kapanmış, turneler bitmiş. Tatil başladı demekti Geriş!”

“Yüzmeyi, bisiklete binmeyi burada öğrendik. Canım babam son yıllarını daima burada geçirdi. Bugün epeyce sevdiği Geriş’e Esra Sağlık’ın ellerinden çıkan büstü getirildi. Bunu mümkün kılan Sayın Ahmet Aras’a, Bodrum Belediyesi’ne, Fidel Berber’e ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”