Biroldukca vilayet ve ilçede eğitime kar mahzuru

semaver

Active member
Biroldukca vilayet ve ilçede eğitime kar mahzuru Olumsuz hava şartlarının kar yağışı ve buzlanmayla tesirini gösterdiği birtakım vilayet ve ilçelerde eğitime 1 gün orta verildi.

ADIYAMAN

Meteoroloji tarafınca kar yağışı uyarısı yapılan kentler içinde yer alan Adıyaman’da olumsuzluk yaşanmaması için Valilik, birinci ve orta dereceli okullarda taşımalı eğitime bugün orta verildiğini duyurdu.

ARTVİN

Artvin merkez ve birtakım ilçelerinde kar sebebiyle eğitime bugün orta verilecek.

Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı, soğuk hava ve buzlanmanın tesirli olması niçiniyle merkez, Ardanuç, Borçka, Murgul ve Şavşat ilçelerinde eğitim-öğretime 18 Ocak Salı orta verileceği açıklandı.

Arhavi, Hopa, Kemalpaşa ve Yusufeli ilçelerinden taşıma yoluyla okullara gelen öğrencilerin bu tarihte müsaadeli sayılacağı aktarılan açıklamada, engelli ve gebe kamu çalışanlarının ise idari müsaadeli sayılacağı kaydedildi.

BOLU

Bolu Valisi Ahmet Ümit, olumsuz hava şartları niçiniyle eğitime bugün orta verildiğini bildirdi.

Ümit, yazılı açıklamasında, meteorolojik bilgilere bakılırsa kentte olumsuz hava şartlarının devam edeceğinin anlaşıldığını belirtti.

Hava şartları niçiniyle 18 Ocak’ta kent genelinde resmi ve özel okul öncesi, birinci, orta, lise ve halk eğitim merkezi kurumlarındaki eğitim öğretim faaliyetlerine bir gün orta verildiğini aktaran Ümit, engelli ve gebe kamu çalışanlarının da tıpkı gün idari müsaadeli sayılmasına karar verildiğini kaydetti.

GAZİANTEP

Gaziantep’te ağır kar yağışı beklentisi üzerine eğitime bugün orta verildi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada, meteorolojik datalara bakılırsa, sabahtan itibaren Gaziantep’te ağır kar yağışı beklendiğini belirtti.

Gül, açıklamasında, “Öğrenci kardeşlerimizin sıhhati için okullar ve rehabilitasyon merkezleri 18 Ocak Salı günü tatil edilmiştir. Engelli ve gebe kamu çalışanı de idari müsaadeli sayılacaktır.” tabirlerini kullandı.

GİRESUN

Giresun’da, olumsuz hava şartları ve buzlanma ötürüsıyla Doğankent ilçesinde tüm eğitim kademelerine bugün bir gün müddetle orta verildi.

Açıklamada, Giresun merkez, Çanakçı, Dereli, Espiye, Güce, Keşap ve Yağlıdere ilçelerinde de köy okullarında eğitime bir günlüğüne orta verileceği kaydedildi.

KARABÜK

Karabük’te kar yağışı sebebiyle Eflani ve Ovacık ilçelerinin tamamında öbür ilçelerde ise taşımalı eğitim öğretime bugün orta verilecek.

Valilikten yapılan açıklamada, vilayet genelinde yaşanan ağır kar yağışı daha sonrası oluşabilecek buzlanma riski ve bugün sabah saatlerden itibaren beklenen ağır kar yağışı sebebiyle Eflani ve Ovacık ilçelerinin tamamı başka ilçelerde ise taşımalı eğitim nazarann öğrenciler için 18 Ocak Salı günü eğitim öğretime orta verildiği bildirildi.

Açıklamada, Eflani ve Ovacık ilçelerindeki engelli ve gebe kamu çalışanlarının bugün idari müsaadeli sayılacağı açıklandı.

KASTAMONU

Kastamonu’da olumsuz hava koşulları niçiniyle 11 ilçede 18 Ocak Salı günü itibariyle eğitime bir gün orta verilmesi kararlaştırıldı.

Olumsuz hava şartlarının yaşandığı ve ağır kar yağışının tesirli olduğu Kastamonu’da 8 ilçede tüm okullara, 3 ilçede ise taşımalı eğitime 1 gün eğitime orta verildi.

Kastamonu Valiliğinden yapılan açıklamada, Ağlı, Azdavay, Devrekani, Taşköprü, Hanönü, Seydiler, Pınarbaşı ve Küre ilçelerindeki tüm okulların bugün tatil edildiği duyuruldu.

Bozkurt, Daday ve İhsangazi ilçelerinde ise taşımalı eğitime bir gün orta verildiği kaydedildi.

ORDU

Ordu’nun Akkuş ilçesinde kar yağışı niçiniyle eğitime bugün orta verildiği bildirildi.

Ordu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşullarından dolayı Akkuş ilçesinde eğitim ve öğretime 18 Ocak Salı orta verildiği kaydedildi.

Ayrıyeten, bu ilçede engelli ve gebe kamu vazifelilerinin bugün idari müsaadeli sayılacağı tabir edildi.

RİZE

Rize Valisi Kemal Çeber, devam eden ağır kar yağışı ile buna bağlı riskler niçiniyle birtakım ilçelerde eğitime verilen ortanın uzatıldığını bildirdi.

Çeber, yaptığı yazılı açıklamada, hava kurallarının olumsuz tesirlerinin en aza indirilmesi ve yaşanması olası aksiliklerin (don, buzlanma) önüne geçilebilmesi maksadıyla kararlar alındığını belirtti.

Açıklamada, “Fındıklı, Ardeşen, Çamlıhemşin, Hemşin, Çayeli, Güneysu, İkizdere ilçelerimiz için eğitim-öğretime verilen ortanın 1 gün (18.01.2022) müddetle uzatılmasına ayrıyeten gebe ve engelli kamu çalışanının idari müsaadeli sayılmasına, merkeze bağlı taşımalı eğitim ve merkeze bağlı köy okullarında eğitim-öğretime 1 gün müddetle (18.01.2022) orta verilmesine karar verilmiştir.” denildi.

Açıklamada, Pazar, Derepazarı, İyidere, Kalkandere ilçeleri için eğitim-öğretiminin devamına karar verildiği de açıklandı.

TRABZON

Trabzon’da devam eden olumsuz hava şartlar niçiniyle Akçaabat, Düzköy, Maçka, Şalpazarı ve ilçelerinde tüm okullarda eğitim ve öğretime 1 gün müddetle orta verildiği, engelli ve gebe olan kamu vazifelilerinin idari müsaadeli sayılacağı açıklandı.

Açıklamada, Ortahisar, Araklı, Arsin, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Dernekpazarı, Köprübaşı, Sürmene, Vakfıkebir ve Yomra ilçelerinde ise yalnızca taşımalı eğitime orta verildiği kaydedildi.