Bir skandal daha… Soruşturma başlatıldı

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
İzmir’in Buca ilçesinde 3 çocuk annesi Düş Seda M. (34), oğlu A.M.’nin (9) okulda darbedildiği sebebi öne sürülerek öğretmen F.M.O.’dan şikayetçi oldu. Anne M., “Aksaray’daki imajları izleyince şok olmuştum, bir öğretmen nasıl bu kadar sonlanıp döne döne öğrencisine vurabilir, nasıl bu biçimde bir şey yapabilir diye düşünmüştüm. İzledikten 1 saat daha sonra da kendi çocuğumun başına bu biçimde bir şey geldiğini öğrendim. Şok olduk” dedi. Öte yandan ailenin şikayetçi olmasının akabinde Ulusal Eğitim Müdürlüğünce soruşturma başlatıldı

Aksaray’da, 5’inci sınıf öğrencisi T.K.’nın ders esnasında öğretmeni Ali İstek Y. tarafınca sınıftan çıkarılıp koridorda darbedildiğine dair imgeler konuşulurken, İzmir Buca Vali Rahmi Beyefendi İlkokulu’nda da bir öğrencinin öğretmen tarafınca darbedildiği argüman edildi.

DHA’nın haberine göre, 3 çocuk annesi Düş Seda M., birebir ilçedeki bir ilkokulda okuyan 4’üncü sınıf öğrencisi oğlu A.M.’yi darbettiği nedeni öne sürülerek, öğretmen F.M.O.’dan şikayetçi oldu.

“YÜZÜNDE KIZARIKLIK, BOYNUNDA TIRNAK İZİ VARDI”

Oğlu A.M.’nin 2 gün evvel boynunda tırnak izleriyle geldiğini, yüzünün de kızarık olduğunu belirten anne, “Ben ona sormadan o bana ” ‘Anne, okulda 4’üncü sınıf öğretmenlerimizden biri beni okulda tokatladı. Öğretmen bana geldi, 2- 3 tokat attı, beni boynumdan çimdirdi, daha sonra boynumdan tutarak sınıfa götürdü ve duvara fırlattı’ dedi. ondan sonrasında ben öbür öğretmenlerle görüştüm fakat çocuğumu döven öğretmenin ismini vermediler. Biz hastaneye gidip darp raporlarımızı aldık, emniyete gidip şikayetçi olduk. Çocuğumun da pedagog eşliğinde tabiri alındı” dedi.

‘ŞOK OLDUK’

Okula gidip durumu sorduklarında, olayın inkar edildiğini aktaran Hayal Seda M., “Evet bizim çocuğumuz yaramaz bir çocuktur, hengame eder lakin katiyetle palavra söylemez. Bir yeri kırıp döktüyse söyler. Sınıftan öbür bir çocuk da oğlumu doğrulayacak biçimde tabir verdi. Hem isimli makamlara birebir vakitte Ulusal Eğitim’e çabucak dilekçe verdik. Bu öğretmenin açığa alınması için elimden ne geliyorsa yapacağım. Okul, niçinse tam çocuğumun dövüldüğü bölgedeki kameraların bozuk olduğunu söylüyor. Hoca ile okula gidip konuştuğumuzda, çocuğumuza, ‘Sen ayakta dur, sen öğrencisin, oturamazsın’ biçiminde laflar etti. 50’li yaşlarda, emekliliği gelmiş bir bayan. Bize, ‘Ben tokat atmadım, yalnızca duvara fırlattım’ dedi. Bayan, çocuğumu duvara fırlatmayı olağan bir şey olarak görüyor. Aksaray’daki imgeleri izleyince şok olmuştum, bir öğretmen nasıl bu kadar sonlanıp döne döne öğrencisine vurabilir, nasıl bu biçimde bir şey yapabilir diye düşünmüştüm. İzledikten 1 saat daha sonra da kendi çocuğumun başına bu biçimde bir şey geldiğini öğrendim. Şok olduk” tabirlerini kullandı.

Başından geçen olayı anlatan A.M. ise bir arkadaşıyla şakalaştıklarını ve sonrasındasında arbede ettiklerini lisana getirerek, “daha sonra da öğretmen geldi ve bana 2 tokat attı. Beni boynumdan tutarak sınıfa götürdü ve duvara fırlattı, bir tokat daha attı. Bir öğretmenin bana bu biçimde davranmasına fazlaca şaşırdım. Ceza almasını istiyorum” diye konuştu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Öte yandan öğretmen hakkında ailenin şikayetçi olmasının akabinde Ulusal Eğitim Müdürlüğünce soruşturma başlatıldı.