Bir imzayla bütün birikimleri gitti: ‘Bebeğimin koltuğunu dahi aldılar’

semaver

Active member
Bir imzayla bütün birikimleri gitti: ‘Bebeğimin koltuğunu dahi aldılar’ Zaman öncesi 23 bin lirayı öğretmen Emrah Madenci’ye veren Faik B., geri kalan 142 bin lirayı ise satış sürecini imzaladıktan daha sonra, bankadan kredi çekerek vereceğini belirtti. Mutabakata güvenen Madenci, noterde araç bölümü süreci için evrakı imzaladı. Süreçlerin tamamlanmasının akabinde 07 NF 553 plakalı arabası alan şahıslar, Emrah Madenci’yle birlikte bir tatlıcıya gitti. Çay, tatlı ikramı sırasında arabası alan 2 kişi bankadan para çekmek için, öğretmenin arabasıyla tatlıcıdan ayrıldı. Bu sırada öğretmenin yanında kalan 1 kişi ise bir süre daha sonra telefonla konuştuktan daha sonra yakının kaza yaptığının söyleyerek, oradan ayrıldı. bir süre tatlıcıda bekleyen Madenci, bankaya gittiklerini zöyleyen bireyleri telefonla aramasına karşın ulaşamayınca dolandırıldığını anlayarak, polis ve savcılığa hata duyurusunda bulundu.

‘ATTIĞIM O İMZAYLA BÜTÜN BİRİKİMLERİMİ KAYBETTİM’

Attığı imzayla tüm birikimini kaybettiğini belirten Emrah Madenci, şöyleki konuştu:

“Otomobilimi 165 bin 500 liraya sattım. Attığım o imzayla bütün birikimlerimi kaybettim. Tatlı yedik, çay içtikten daha sonra yanımda kalan öbür şahıs ise gelen bir telefonla yakınının Suruç’ta kaza yaptığını belirterek, ivedilikle oraya gitmesi gerektiğini söylemiş oldu. Ben de insani olarak kaza yapan birini tutmak istemedim. O da gitti. sonrasındasında bankaya giden şahısları aradığımda, ‘öğlen tatili ortaya girdi’ diyerek beni oyaladılar. Birkaç saat daha sonra aradığımda ise telefonunun kapalı olduğunu ve dolandırıldığımı anladım. Polis ve savcılığa kabahat duyurusunda bulunduk.”

‘BEBEGİMİN, KOLTUĞUNU DAHİ ALDILAR’

Emrah Madenci’nin eşi edebiyat öğretmeni İpek Madenci ise gözyaşlarına ortasında bebeğinin şahsi eşyalarının bile araçla bir arada alındığını belirterek, “Ben en epey 11 aylık kızım İdil Madenci’nin puset, bebek seti ve otomobil koltuğunu arabamızdan almadan gdolayılmesine kahroldum. Bayramda ailemizin yanına gidecektik. O denli apar topar aracı götürdüler ki hiç bir şeyimizi alamadık. O kadar ani bir biçimde dolandırıldık. Bu durumda hayli mağduruz. Bebeğimi iki gündür kucağımda okula götürmek zorunda kaldım. Bir an evvel bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. 4 yıldır Şanlıurfa’da bakılırsav yapmaktayım. Tüm birikimlerimizi evliliğimizden kalan altınlarımızla bu arabayı almıştık. Tüm emeklerimiz gitti” dedi.

‘SORUŞTURMA BAŞLATILDI’