Bir efsanenin sonu

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Windows’un efsaneleşen Mavi Ekran’ı Windows 11 işletim sisteminin gelmesiyle kullanıcılara veda ediyor. Yerini Siyah Ekran alıyor.

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 11’in gelmesiyle pek epeyce özellik değişti ve güncellendi. Bu değişikliklerden nasibini alan bir öteki detay Windows’un efsanevi kusur ekranı Mavi Ekran oldu.

yıllardir Windows hakkında çeşitli yanlışlarda karşımıza çıkan Mavi Ekran toplumsal medyada da bir efsane olmuştu. Ancak Windows 11’in gelişiyle birfazlaca tasarım ve orta yüz özellikleri değiştirildi.

Microsoft’un yanılgı ekranında renk değişikliğine gitmesinin niçini muhakkak değil. tıpkı vakitte, varsayımlara bakılırsa, şirket işletim sistemini daha çağdaş hissettirmek için bu biçimde bir değişikliğe gitmiş olabilir. Windows 11 hemen çabucak piyasaya sürülmediğinden açıklanan her ayrıntı her an değişebilir. Microsoft’un sonbaharda Windows 11’i piyasaya sürdüğü vakit tüm özellikler ve güncellemeler net olarak aşikâr olacaktır.

Windows 11 işletim sistemi piyasaya sürüldüğünde işletim sistemiyle ilgili bir küsurda artık karşımıza mavi yerine siyah bir ekran çıkacak. Microsoft’un kusur ekranı hakkında yaptığı değişiklik 2012 yılında hataya “:(” eklemek olmuştu. Ardından 2016 yılında yanılgıyla ilgili ayrıntılar veren QR kod eklenmişti. Artık ise Mavi Ekran eksiksiz veda ediyor. Açıkçası yeni tasarım yeni Microsoft’un da hedeflediği üzere daha çağdaş bir görünüm verebilir.

Eski:

Yeni: