BioNTech-Pfizer Covid-19 aşısının çocuklarda etkinlik oranını açıkladı

celikci

New member
BioNTech-Pfizer Covid-19 aşısının çocuklarda etkinlik oranını açıkladı
Pfizer ve BioNTech Tarafından yapılan açıklamada yeni geliştirilen koronavirüs aşısının 12 15 yaş aralığındaki çocuklar da yapılan testlerde %100 güvenli ve etkili sonuçlar verdiği ifade edildi. Açıklamanın devamında ise koronavirüs aşısının çocuklarda güçlü antikor yanıkları ürettiği bildirildi. Ayrıca şirketler yaptıkları açıklamalarda sonuçların birkaç hafta içinde ABD'de Adil kullanım izni almalarının önünü açtığını ifade etti. Pfizer CEO'su Albert Bourla, aşının çocuklarda önümüzdeki okul yılından önce uygulamaya başlanmasının umut edildiğini ifade etti. Çocuklar yeni eğitim yılının başında aşılanabilirBioNTech-Pfizer'in ortak geliştirdiği koronavirüs aşısı ile ilgili konuşan Pfizer CEO'su Albert Bourla, "Bu verileri önümüzdeki haftalarda acil kullanım izninde yapılması önerilen bir değişiklik ile birlikte ABD Gıda ve İlaç Dairesine (FDA) ve önümüzdeki eğitim-öğretim yılının başlangıcından önce bu yaş grubunu aşılamaya başlama umuduyla dünyadaki diğer düzenleyici kurumlara sunmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı. 15 yaş altı içinde güvenliBioNTech ve Pfizer tarafından geliştirilen koronavirüsü aşısının klinik deney sonuçları daha önce 16 yaşından büyük kişiler için açıklanmış ve olumlu sonuçlar verdiği bildirilmişti. Yapılan yeni araştırmalar sonucunda 15 yaş ve altındaki kişiler için de aşının uygun olduğu ifade edildi.

ALINTIDIR