Bilgisayarlarını satanlar bu ikaza dikkat

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Pendik’te polise başvuran E.K. internet üzerinden satışa çıkardığı dizüstü bilgisayarının satın alacağını söyleyen bir kişi tarafınca çalındığını söyleyerek şikayetçi oldu. Mağdur E.K. poliste verdiği tabirinde “Bilgisayarım için beni aradı. Alacağını söylemiş oldu. Pendik’te buluşmak için sözleştik. Lakin yolda beni arayarak bilgisayarı bir dükkana bırakmamı daha sonra çabucak yakındaki çalıştırdığı kuyumcuya gelerek parayı almamı istedi. Ben bilgisayara söylemiş olduği dükkana bırakıp işyerine gittiğimde kapalı olduğunu gördüm. Geri döndüğümde ise bilgisayarın bir öteki kişi tarafınca bıraktığım dükkandan alındığını söylemiş olduler.” dedi.

POLİS ŞÜPHELİLERİ GÖZALTINA ALDI

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Ofis Amirliği tarafınca olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis dolandırıcılık olayını gerçekleştirdiklerini tespit ettiği iki şüpheliyi tespit etti. Şüphelilerden birinin mağdurun bıraktığı bilgisayarı alırken güvenlik kameralarınca görüntülendiği tespit edildi. Şüpheliler Ayhan K.(55) ile Uğur F.(43) gözaltına alındı. Şüphelilerin tıpkı yolla S.Ş. isimli kişinin de dizüstü bilgisayarını çaldıkları ortaya çıktı.

Şüpheliler süreçleri tamamlandıktan daha sonra adliyeye sevk edildi. Ayhan K., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Uğur F. isimli denetim kaidesiyle özgür bırakıldı.