Biden, Papa Francis'e Özgürlük Madalyası verdi

Suzan

New member
Başkan Biden, Cumartesi günü Papa Francis'e Cumhurbaşkanlığı Özgürlük Madalyası'nı Üstünlükle vererek, ülkenin en yüksek onurlarından birini “halkın papası” olarak adlandırdığı bir kişiye verdi.

Bay Biden, X'e şunları yazdı: “Papa Francis, alçakgönüllülüğünüz ve zarafetiniz tarif edilemez ve herkese olan sevginiz eşsizdir.” “Siz tüm dünyada parlak bir şekilde parlayan bir inanç, umut ve sevgi ışığısınız.”

Bay Biden, Papa ile Vatikan'da şahsen görüşmesinin planlandığı bir hafta sonunda papayı onurlandırdı. Ancak Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre başkan, Los Angeles'taki şiddetli yangınlara federal müdahaleyi koordine etmek için İtalya'ya yapılacak üç günlük geziyi iptal etti.

Başkanın ödülü alıcının boynuna astığı olağan ödül töreni yerine, Bay Biden, X'in üzerine Oval Ofis'ten bir askeri yardımcının madalyayı takdim ederken çekilmiş bir fotoğrafını yayınladı. Beyaz Saray bu ödülü, Bay Biden'ın cumartesi günü Papa Francis ile konuşup kendisine ödül hakkında bilgi vermesinin ardından duyurdu.

Ödülün daha prestijli versiyonu olan Üstünlük Madalyası'nı Sayın Biden, döneminde ilk kez takdim etti. Bay Biden, 2017 yılında Başkan Barack Obama'dan onay aldı. Diğer alıcılar arasında Papa Jean Paul II ve Colin L. Powell yer alıyor.

Katolik olan Bay Biden, Papa Francis'i dünya sahnesinde hayranlık duyulan bir müttefik olarak gördü ve ona bir seslendirme tahtası olarak başvurdu. Papa, Bay Biden'ın görevdeki son haftalarında başkanlık yetkisini kullanmasını savundu.

Geçen ay Papa Francis, Bay Biden'ı aradı ve ondan federal idam cezasına çarptırılanların cezalarını hafifletmesini istedi. Günler sonra, Bay Biden af yetkisini kullanarak bu kişilerin cezalarını denetimli serbestliğe indirdi ve hayatlarını bağışladı.

Beyaz Saray'ın ödülle ilgili duyurusunda yer alan gerekçede, Papa Francis'in “daha önce gelen hiç kimseye benzemediği” belirtildi.

Açıklamada, “Yoksullara hizmet etme misyonu hiçbir zaman durmadı” denildi. “Sevgi dolu bir papaz olarak çocukların Tanrı hakkındaki sorularını memnuniyetle yanıtlıyor. Zorlu bir öğretmen olarak bize barış için savaşmamızı ve gezegeni korumamızı emrediyor. Konuksever bir lider olarak farklı inançlara uyum sağlıyor.”

Sayın Biden, siyasi, mali ve ünlü kuruluşların 18 liderine Cumhurbaşkanlığı Özgürlük Madalyasını takdim ettikten sonra onur günlerini takdim etti.