Biden, Muhabirler Yemeği’nde Fox, CNN ve kendisiyle dalga geçiyor

Suzan

New member
Hangi haber olursa olsun tanrılar, kablolu TV yıldızları Tucker Carlson ve Don Lemon’ın, Başkan Biden’ın haber medyasını yırtan komik bir konuşma yapması gereken hafta kovulması gerektiğine karar verdiyse, kesinlikle taze malzeme sağlama konusunda cömert davrandılar. Ve Bay Biden, Cumartesi gecesi en sevdiği slaytlardan bazılarında neşeyle dalga geçerken bundan yararlandı.

Beyaz Saray Muhabirleri Derneği’nin yılda bir gece bir başkanın stand-up çizgi romanını canlandırmasının beklendiği yıllık siyah kravatlı yemeğine katılan Bay Biden, zamanı çarpıtanlara teşekkür etme fırsatı buldu. 787,5 milyon dolarlık bir hakaret davasını hallettikten birkaç gün sonra Pazartesi günü Bay Carlson’u kovan.

Biden, koronavirüsle mücadele stratejisine atıfta bulunarak, “Geçen yıl en sevdiğiniz Fox News muhabirleri, tamamen aşılanmış ve yenilenmiş oldukları için akşam yemeğine katılabildiler.” “Bu yıl, bu 787 milyon dolarlık anlaşmayla buradalar çünkü bedava yemeğe hayır diyemediler.”

Washington’daki büyük bir balo salonunda toplanan kalabalığa ve evde izleyen ulusal bir TV izleyicisine “Ve cehennem, Fox’a dürüst, adil ve dürüst derdim” dedi. “Ama o zaman iftiradan dava edilebilirdim.” Bazıları inlediğinde, “Bana yaptıklarının yanında hiçbir şey değil,” diye alay etti.

Sayın Biden da CNN’in peşine düştü. Mali açıdan sıkıntılı olan ağın, 50’li yaşlarındaki bir kadının en iyi dönemini geride bıraktığını söyledikten sonra Bay Lemon’ı kovmasından sadece beş gün sonra, başkan, “CNN, ‘Vay canına! Gerçekten 787 milyon doların var mı? Vay!'”

Başka bir noktada Bay Biden, yeniden seçilmek isterken yaşıyla ilgili soruları savuştururken hem Fox’u hem de CNN’i bıçaklamayı başardı. 80 yaşındaki başkan, 92 yaşındaki Fox impresario için “Rupert Murdoch’tan hoşlanmadığımı düşünürsünüz,” dedi. “Bu doğru değil. Beni Harry Styles gibi gösteren bir adamdan nasıl hoşlanmam?

“Bana yaşlı mı diyorsun?” diye devam etti Biden. “Terbiyeli diyorum. Eski olduğumu mu söylüyorsun? Ben akıllıyım diyorum. Tepeyi aştığımı mı söylüyorsun? Don Lemon onun en iyi döneminde bir adam olduğunu söylerdi.”

Yaşın meşru bir mesele olduğunu söyledi. “Herkesin ağzında” dedi. “Ve herkes derken Haberler’ı kastediyorum. Başlık: “Biden’ın ileri yaşı büyük bir sorun; Ancak Trump’ınki öyle değil.’”

Akşam yemeği, medya için kaotik bir haftanın sonunda, geveze sınıflar yıllık kucaklaşma, içki ve dedikodu ritüelleri için Washington’a inerken geldi. Sektör, sürekli bir işten çıkarmalar ve kapanışlarla sarsılıyor, ancak herkesin konuşmasına neden olan, iki yüksek profilli, multimilyon dolarlık kablo şahsiyetinin işten çıkarılmasıydı.

Salgından bu yana ikinci yılında, akşam yemeği daha da baharatlı bir gösteriye dönüştü. Zengin bir ailenin düğünü gibi, şimdi ilk yemek öncesi partiler ve resepsiyonların Çarşamba gecesi başlaması ve yemek sonrası son brunch’ların Pazar günü yapılması planlanan beş gün boyunca birden fazla etkinliğe yayıldı.

Washington ile ilgili her şeyi saplantılı bir şekilde kapsayan haber bülteni Politico’s Playbook, gerçek akşam yemeği tarihinden tam 24 saat önce, 14 Cuma gecesi etkinliği için “tespit edilen” konuk listelerini içeriyordu. En canlı partilerden bazıları, aralarında Crooked Media, Axios ve Semafor’un da bulunduğu, patlamak isteyen haber şirketleri tarafından düzenlendi.

En çok ilgiyi, birçok TV haber spikeri ve muhabirini temsil eden United Talent Agency’nin ev sahipliği yaptığı gece geç saatlerde düzenlenen parti aldı. Bir müşteri olan Bay Lemon, aktris Cobie Smulders, California Valisi Gavin Newsom ve MSNBC sunucusuna dönüşen Beyaz Saray basın sekreteri Jen Psaki’nin de dahil olduğu bir kalabalığa karışmaya hazır görünüyordu. Bir noktada, Bay Lemon’ın düşüşünden sorumlu olan CNN CEO’su Chris Licht de partideydi, ancak ikisinin birbirini görüp görmediği belli değildi.

Cumartesi gecesinin en sıcak bileti, Smithsonian Ulusal Afro-Amerikan Tarihi ve Kültürü Müzesi’nde medya patronu Byron Allen ve haber sitesi The Grio tarafından düzenlenen parti sonrası partisiydi. Etkinlik, CBS News’den Gayle King ve Diana Ross’un performans sergilemesi planlandı. Pazar günü CNN ve Politico’nun ev sahipliğinde düzenlenen brunchlar şenliklerin sonunu getirdi.

The Wall Street Journal’ın yeni yazı işleri müdürü Emma Tucker Cumartesi günü yemek öncesi bir resepsiyona ev sahipliği yaptı. Katılımcılar, The Journal ve ABD hükümetinin yalanladığı, Rusya’da hapsedilen ve casuslukla suçlanan muhabiri Evan Gershkovich’e atıfta bulunan #freeEvan çıkartmaları taktılar.

Bay Biden, perdesini Bay Gershkovich ve diğer Amerikalıların yurtdışında tutulmasıyla ilgili yorumlarla açtı. Başkan, katılan Bay Gershkovich’in ailesine hitap ederek, “Bu odadaki herkes arkanızda,” dedi. “Serbest bırakılmasını sağlamak için her gün çalışıyoruz, onu eve getirmenin yollarını ve araçlarını arıyoruz. İnancı koruyoruz.”

Ayrıca, yaklaşık 11 yıldır Suriye’de tutuklu bulunan bir gazeteci olan Austin Tice’den ve ABD’nin uydurduğu casusluk suçlamaları nedeniyle Rusya’da 16 yıl hapis cezasını çekmekte olan eski bir ABD denizcisi olan Paul Whelan’dan bahsetti. İzleyiciler arasında Bay Biden, Rusya’da yaklaşık 10 aydır tutuklu kaldıktan sonra Aralık ayında bir esir takasıyla serbest bırakılan WNBA yıldızı Brittney Griner’ı işaret etti. “Oğlum, seni tekrar sahada görmek için sabırsızlanıyorum, oğlum” dedi.

Bay Biden’ın özgür bir basın hakkındaki destekleyici yorumları, sürekli olarak muhabirleri “halk düşmanı” ve haberlerini “sahte haber” olarak etiketleyen Başkan Donald J. Trump’ınkilerle keskin bir tezat oluşturuyor. Ancak Bay Biden, kendisine geçerken olduğundan farklı davranan muhabirlerle ilişki kurma konusundaki isteksizliğini ihtiyatlı bir şekilde kabul etti. Calvin Coolidge’den bu yana, yılda iki başkandan daha az basın toplantısı düzenledi ve herhangi bir modern başkandan daha az röportaj verdi. Bunu ima eden Bay Biden, akşam yemeği konuşmasının basınla olan etkileşimleri gibi olacağını söyledi: “10 dakika konuşacağım, soru sormayacağım ve neşeyle uzaklaşacağım.”

Muhtemel Cumhuriyetçi rakipleri olan Bay Trump ve Florida Valisi Ron DeSantis’e birkaç girişimde bulundu. Bay Biden, Bay Trump’ı savunan “ve bu sadece avukatlar” için 12 milyon iş yarattığı şakasını yaptı. Bay DeSantis’e konuşan Başkan şunları söyledi: “Vali olarak yeniden seçilmesinden sonra kendisine bir görevi olup olmadığı soruldu. ‘Hayır, ben heteroseksüelim’ dedi.”

Sayın Biden, Kongre’de Cumhuriyetçilere karşı da harekete geçti. Akşam yemeğine katılanlara dikkatli olmalarını söyledi: “Kafanız karıştıysa veya kafanız karıştıysa, ya sarhoşsunuzdur ya da Marjorie Taylor Greene’siniz.” Katılma oranının yüzde 42 olduğunu belirterek, “Kevin McCarthy beni aradı ve dedi. , ‘Joe, sırrın ne ki?'”

Akşamın başrol oyuncusu The Comedy Channel’ın “The Daily Show” muhabiri Roy Wood Jr., Bay Biden’la dalga geçti. Başkanın kürsüye çıkmasının ardından Bay Wood, kağıtları kaldırdı ve gizli belgelerin zimmete geçirilmesine ilişkin bir Özel Hukuk Müşavirliği soruşturmasıyla karşı karşıya olan Bay Biden’a, “Sanırım gizli belgelerinizden bazılarını burada unutmuşsunuz” dedi.

Fransa’daki protestocuların emeklilik yaşını 64’e çıkarmak için ayaklandıklarını kaydeden Wood, bunu Bay Biden’a götürdü. “Bizden dört yıl daha çalışmamızı isteyen 80 yaşında bir adamımız var” dedi. Başkanın ‘işimi bitirmeme izin verin’ mantrasına dikkat çeken Wood, şunları ekledi: ‘Bu bir kampanya sloganı değil. Bu bir ricadır.”

Bay Biden, 1955’te vahşice öldürülmesi Mississippi sivil haklar hareketini sarsan 14 yaşındaki siyahi çocuk Emmett Till’in davasını tartışarak sözlerini ciddi bir notla bitirdi. Beyaz Saray’da davayla ilgili uzun metrajlı bir film olan “Till”in gösterimine ev sahipliği yapan Bay Biden, demokrasi için mücadele çağrısıyla bitirdi.

“Demokrasimizin tehlikede olduğunu kemiklerimizde biliyoruz ve siz de biliyorsunuz” dedi. “Ama tüm hayatım boyunca gördüğüm gibi, demokrasimizi korumak hepimizin, her birimizin elinde olduğunu da açıkça ifade ettim. Yapabiliriz, yapmalıyız, yapacağız.”