Biden doğrudan siyah seçmenlerle konuşuyor. Onlara söylemek istediği şey bu.

Suzan

New member
Başkan Biden bu hafta zamanının çoğunu, kendisini 2020'de Beyaz Saray'a taşıyan ve artık Biden'ın son başkanlık kampanyası ilerledikçe seçmenlerinin desteğini esirgemekle tehdit ettiği bir seçim bölgesi olan Siyah seçmenlerle doğrudan konuşarak geçiriyor.

Bay Biden'ın bu haftaki en önemli etkinliği henüz gerçekleşmedi. Pazar günü, tarihi açıdan siyahların prestijli bir kurumu olan Morehouse College'da mezuniyet konuşmasını yapacak. Ancak Cuma günü yaptığı bir konuşmada, buna giden günlerini başarılarının bir listesini inceleyerek ve mesajını net bir şekilde ortaya koyarak geçirdi: “Benim adım Joe Biden ve ben NAACP'nin ömür boyu üyesiyim” dedi.

Ayrımcı okulları yasaklayan önemli bir sivil haklar kararı olan Brown – Eğitim Kurulu davasının 70. yıldönümünü kutlamak için Ulusal Afro-Amerikan Tarihi ve Kültürü Müzesi'nde bir kalabalığa konuştu.

Mekan seçimi bile tam bir tesadüf gibi görünmüyordu: Bay Biden, bir senatör olarak müzeyi kuran mevzuatın ilk eş sponsorlarından biriydi ve 2016 yılındaki açılışa başkan yardımcısı olarak katılmıştı.

Pew Araştırma Merkezi'ne göre 2020'de siyah kadınların yüzde 95'i ve siyah erkeklerin yüzde 87'si Bay Biden'a oy verdi. Ancak son anketler onun bazı siyah seçmen gruplarının gerisinde kaldığını gösteriyor; bunlar arasında cumhurbaşkanının bazı vaatlerini yerine getirilmemiş olarak gördüklerini belirten erkekler ve hükümetin Gazze savaşına müdahalesine kızan genç seçmenler de var.

İşte bu haftaki etkinliklerden birkaç çıkarım.

Başkan bir sorun olduğunu biliyor.

Sayın Biden, bazı başarılarının ya fark edilmeyeceğinin ya da duyulmayacağının farkında. Müzede sessiz kısmı yüksek sesle söyledi.

Bay Biden, çocuk yoksulluğu oranlarını azaltan ve ülke genelindeki okullara yaklaşık 130 milyar dolar kamu harcaması sağlayan 1,9 trilyon dolarlık pandemik kurtarma paketine atıfta bulunarak, “Göreve gelir gelmez Amerikan Kurtarma Planını imzaladım” dedi. “Ve politik olacağım ve şunu söyleyeceğim çünkü sorunlarımız var: Tek bir Cumhuriyetçi bile buna oy vermedi. Bir tane değil.”

Bay Biden, çocuk vergisi kredilerini genişleten planın siyah ailelerdeki çocuk yoksulluğunu yarı yarıya azalttığını söyledi. Teşvik ödemeleri çocuk başına 3.600 dolara kadar çıktı. Ancak bu geçici program kapsamında ailelere yapılan son ödemelerin üzerinden bir buçuk yıldan fazla zaman geçti. Bay Biden, yeniden seçilmesi durumunda krediyi yeniden genişletmeye çalışacağına söz verdi. Şimdilik, süresi çoktan dolmuş bir kerelik nakit ödeme ve başka bir söz için heyecan yaratması gerekiyor.

Cuma günü Biden yönetimi, Eğitim Bakanlığı'nın eşitliği teşvik etmek için açıkladığı 20 milyon dolarlık fon da dahil olmak üzere eğitim başarılarının bir listesini yayınladı. Bakanlıktan yapılan bir basın açıklamasına göre, finansman aynı zamanda “çeşitli sosyal, ekonomik, etnik ve ırksal kökenden öğrencileri çekerek devlet okullarındaki ayrımcılığı daha da ortadan kaldıracak.”

1970'lerde ve 1980'lerde, o zamanlar Delaware'den bir senatör olan Bay Biden, okulları entegre etmek için büyük bir çaba olan otobüsle ulaşımın önde gelen muhaliflerinden biriydi. Cuma günü Bay Biden, Brown'ın kararının “basit bir fikri kanıtladığını” söyledi: Birlikte öğrendiğimizde daha iyi öğreniriz.

Başkan Yardımcısının çok yoğun bir programı var.

Bu haftanın başlarında Başkan Yardımcısı Kamala Harris, yönetim ile Siyah seçmenler arasındaki ayrımı kabul etmiş görünüyordu. Perşembe günü Milwaukee'ye yaptığı bir gezi sırasında, sık sık seyahat ettiğini çünkü kendisine ulaşmanın en iyi yolunun bu olduğunu söyledi.

Bayan Harris, şehirdeki bir ticari mal fuarında bir stantta çalışan iki kadına, “Bu tura tam da bu yüzden katıldım” dedi. “Hepinizin burada olmasına çok sevindim. Washington DC gibi yerlerde yaptığımız her şeyin sizin gibi insanları etkilemediği sürece önemi yok.

Bayan Harris haftalardır, seçmenlerle doğrudan konuşmak için ülke çapında seyahat ederek savaş alanı eyaletlerindeki siyah seçmenlerin katılımını sağlama çabalarına öncülük etti. Howard Üniversitesi mezunu Bayan Harris, Bay Biden'ın Morehouse konuşmasının temellerinin atılmasına da yardımcı oldu: Geçtiğimiz ay Atlanta'da, okulun öğrenci yönetimi başkanı Mekhi Perrin'e, Bay Biden'ın konuşmasında nasıl bir yaklaşım sergilemesi gerektiğini sordu.

Başkan insanlara ulaşmak için başka kanalları kullanmaya çalışıyor.

Stratejiyi tartışmak için anonimlik şartıyla konuşan Bay Biden'ın birkaç yardımcısı, başkanın kendisini doğrudan siyah Amerikalıların önüne çıkarabilecek medyada yer almasıyla ilgilendiğini söyledi. Bay Biden, bu hafta Atlanta'daki “The Big Tigger Morning Show” da dahil olmak üzere siyah dinleyiciler arasında popüler olan iki radyo programı için röportajlar verdi.

Bu görünümde Bay Biden, Pazar günü Morehouse'da kendisinden beklenenden daha açık siyasi yorumlarda bulundu ve şöyle dedi: “Trump her fırsatta siyahi insanlara zarar verdi.”

Ev sahibi, Sayın Biden'a, konuşması nedeniyle Morehouse'da protesto beklenip beklenmediği de soruldu.

Bay Biden, “Her Amerikalının barışçıl protesto yapma hakkı vardır” dedi. “Bu protesto nefret söylemi ve şiddet çizgisini aştığında kabul edilemez.”

Nicholas Nehamas Ve Maya kralı raporlamaya katkıda bulunmuştur.