Beyin rahatsızlığı niçiniyle bir sabah uyandığında 1990’lı senelerda olduğunu sandı

erkan_623

New member
Evli ve bir çocuk babası Daniel Porter, ender görülen bir beyin rahatsızlığı niçiniyle bir sabah uyandığında 1990’larda olduğunu düşündü. Eşi Ruth’un yanında uyanan Porter, eşinin kim olduğunu ve nerede olduğunu bilmiyordu. Porter, 16 yaşında olduğunu ve okula gitmek için hazırlanması gerektiğini düşündü. Eşi, Porter’in kaçırılmadığına ve onun karısı olduğuna ikna etmek zorunda kaldı. Porter, aynaya birinci baktığında niçin yaşlı ve şişman olduğunu sordu.

HAFIZA KAYBI 1 YIL SÜRDÜ

Hekimler, Porter’in kısa vadeli bir hafıza kaybı yaşadığını ve 24 saat ortasında olağana döneceğini söylemiş oldu. Lakin Porter’in hafıza kaybı 1 yıl boyunca sürdü. Ruth, eşinin hafızasından 20 yılının silinmesine dair şunları söylemiş oldu: “Bir sabah uyandı ve kim olduğu ya da nerede olduğu hakkında hiç bir fikri yoktu. Başı epey karışıktı. Odayı tanımadığını söyleyebilirim. Ya sarhoş olduğunu ve bir bayanla konuta gittiğini ya da kaçırıldığını düşündü. Bir kaçış yolu aradığını nazaranbiliyordum.” Porter, hafıza kaybı yaşadıklarında ebeveynlerinin çiftliğinde kaldıklarını bu yüzden Porter’i ikna etmenin kolay olduğunu söylemiş oldu. Ruth, Porter’in ailesine inanmasına karşın, bir kızı olduğundan ve köpeklerinden korktuğundan haberi olmadığını söylemiş oldu.

HAFIZA KAYBI YÜZÜNDEN İŞİNDEN OLDU

Porter, 2006’da her ikisinin de çalıştığı Walmart’ta Ruth’la tanışması ve 2007’deki düğünleri de dahil olmak üzere sevdikleriyle olan anılarını kaybetmenin yanı sıra, eğitimine dair tüm hafızasını da kaybetti ve işitme uzmanı olarak çalışmaktan vazgeçmek zorunda kaldı. Ruth, Daniel’i eski mahallesinde gezdirerek ve onu arkadaşlarıyla bir daha tanıştırarak birtakım anılarını geri almasına yardım etmeye çalıştı. Ruth, ”Bu durum garip zira benim eski bir bağlantım var lakin Daniel yeni bir alaka arasında’ dedi. Porter, hafızasını kaybetmedilk evvel kızının doğum günü için ikram almıştı ancak hafızasını kaybedince ikramları koyduğu yeri bulmaları 4 ay sürdü. Kızı için ayakkabı alan Porter, armağanları bulduğunda ise ayakkabılar kızına küçük geldiği için kullanamadı.

KİŞİLİĞİ DEĞİŞTİ

Ruth, Porter’in hafıza kaybı niçiniyle kişiliğinin de değiştiğini örneğin artık yemekte farklı zevklere sahip olduğunu lisana getirdi. Porter’in işini kaybetmesi, aileyi maddi zorluğa sokunca ebeveynlerinin çiftlik konutuna taşındılar. Dailymail’in haberine göre, taşındıkları ay ise Porter’in epilepsi nöbetleri başladı. Ruth, nöbetlerin pek şiddetli başladığını ve bir epilepsi nöbetinin sırtında disk kaymasına niye olduğunu söylemiş oldu.

BEYNİ 20 YILLIK ANILARI TARADI

Ruth şu biçimde dedi: “Bir bastonla yürüyor ve biraz da yaşlı bir adam üzere. Yaklaşık altı ay boyunca bununla ve tüm öteki şeylerle art geriye uğraştı ve güya beyni artık bunu yapmak istemediğini söylemiş oldu ve 20 yıllık anıları taradı. İnsanların travma geçirdiklerinde hafızalarını kaybedebileceklerini biliyordum ancak bunun 20 yıllık hafıza kaybına niye olabileceğini bilmiyordum. Travmanın üstesinden gelmenin yardımcı olup olmayacağını görmek için terapiye gidiyor ancak hatırlayamadığınız şeyler üzerinde çalışmak onun için zor” dedi.