Betül’ün yardım çığlığı… ömrü kabusu döndü

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Toplum sıhhati merkezinde hemşire olan ve bununla birlikte modellik ve DJ’lik yapan Betül Gündoğar, erkek arkadaşı M.D.’den (24) geçen 8 Ekim günü ayrılmak istedi. Argümana bakılırsa, Gündoğar’ın ayrılma isteğini M.D. kabul etmedi. M.D., Betül Gündoğar’ı Manisa’da oturan ailesinin konutuna bırakacağını belirterek arabasına bindirdi, gün boyunca da inmesine müsaade vermeyerek hava sonucunca da ormana götürdü. M.D., burada evvel Gündoğar’ı mevtle tehdit etti akabinde bölgedeki sarp yerden atlayıp intihar etmesi için baskı yaptı. Gündoğar, araçtan inmeyip M.D.’ye kendisini bırakması için yalvardı. Aracı çalıştırıp ormandan çıkan M.D. Gündoğar’ı bu kere de kent merkezine getirdi. Aracı park eden M.D., Gündoğar’ın telefonunu aldı. M.D.’nin telefonla ilgilendiği sırada Gündoğar araçtan indi.

3 KİŞİ MÜDAHALE ETTİ

M.D., Gündoğar’ı bir daha arabaya bindirmeye çalışırken, durumu fark eden öteki araçtaki 3 kişi müdahale etti. M.D., bu şahısların yansısı üzerine geri dönüp arabaya binerek uzaklaştı. Gündoğar’a yardımcı olan bu bireyler, telefonla polisi arayıp durumu bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polisler, Betül Gündoğar’ı karakola götürdü. Gündoğar’ın şikayeti üzerine M.D. hakkında ‘Kişiyi hürriyetinden mahrum kılma’, ‘hakaret’ ve ‘tehdit’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınan M.D., tabirinin akabinde hür bırakıldı.

YAKLAŞMAMA KARARI

Gündoğar’ın başvurusu üzerine Manisa 1. Aile Mahkemesi, M.D.’nin mesken ve iş yerine 2 ay mühletle yaklaşmamasına hükmetti. Yaşadığı kaygı dolu anları anlatan Betül Gündoğar, “M.D. bana ‘Öyle kolay kolay ayrılamazsın. Bu iş ben istemediğim sürece bitmeyecek’ dedi. Şikayetçi oldum. Hakkında uzaklaştırma sonucu çıktı. hayatımı kabusa çevirdi. Tehditleri sürüyor. Yani ne kadar uzaklaştırma almış olsa da toplumsal medyadan yazıyor. Korkuyorum” diye konuştu.