Berat Albayrak’tan bir istifa kararı daha

celikci

New member
Berat Albayrak’tan bir istifa kararı daha
Geride bıraktığımız günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Berat Albayrak, bir görevinden daha istifa ettiğini duyurdu.Sosyal medyadan yaptığı açıklamayla Maliye Bakanlığı görevinden istifa ettiğini duyuran Albayrak, Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyeliği görevinden de istifasını açıkladı. Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyeliği'nden İstifa EttiGeçtiğimiz günlerde sürpriz bir şekilde Instagram hesabından açıklama yaparak sağlık sorunları sebebiyle Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa ettiğini duyuran Berat Albayrak'ın istifa kararı gündeme bomba gibi düşmüştü. İletişim Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda Albayrak'ın istifasının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildiği belirtilmiş ve yerine Lütfi Elvan atanmıştı. Albayrak'ın son olarak Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyeliğinden de istifa ettiğini açıkladığı öğrenildi. İletişim Başkanlığı Açıklama YaptıSöz konusu istifanın ardından İletişim Başkanlığı'ndan bir açıklama geldi ve görevden aflarını talep eden Berat Albayrak ile Arda Ermut'un Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyeliklerinin sona erdiği duyuruldu. Yerine Atanan İsimGelen istifalar sonrasında Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyeliğine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ahmet Burak Dağlıoğlu'nun atandığı açıklandı. Ahmet Burak Dağlıoğlu Kimdir?Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyeliğine atanan Ahmet Burak Dağlıoğlu, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunudur. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği genel sekreterliği görevini üstlenmiştir. Üniversitesi eğitimini ise Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünde tamamlamıştır. Aynı zamanda IE Business School'da Global Master in Finance ve Bahçeşehir Üniversitesi Strategic Marketing and Brand Management alanlarında çift master yapmıştır. Geçmişte Başbakanlık'ta Yatırım Ajansı Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Dağlıoğlu, aynı kurumda Kamu-Özel Sektör İş Birliği Daire Başkanlığı görevini de üstlenmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Arda Ermut'un yerine Yatırım Ofisi Başkanlığı'na getirilen Ahmet Burak Dağlıoğlu, son olarak 27 Kasım 2020 tarihinde yayınlanan karar ile Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden Berat Albayrak'ın yerine kuruma üye olarak atanmıştır.

ALINTIDIR