“Ben ‘Oh’ demeyeyim de kim ‘Oh’ desin”

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi’nde Ak Parti Başakşehir İlçe İstişare Meclis Toplantısı’na katıldı.

görüşmede konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “temel atma” merasimlerinden bahsederken, “Ben ‘Oh’ demeyeyim de kim ‘Oh’ desin” dedi.

Soylu, şunları söylemiş oldu:

“Siirt’te yakın vakitte Sayın Cumhurbaşkanımızın teşviklerle açılacak olan bir fabrikaya gittik. Bir çinko fabrikası. Türk-Katar Yatırım Paydaşlığıyla gerçekleşmiş. Türkiye 250 bin ton çinko tüketiyor ve bunun tamamını ithal olarak alıyor. Huzur kenti Siirt’te terörün üzerinden geçtiği, terörü tasfiye eden, bu kent Siirt’te yatırımcılarımız geldiler. Orada 110 milyon dolarlık bir yatırımı birinci etapta gerçekleştirdiler. Bitmedi. 30 bin ton, iki ay daha sonra, 50 bin ton, bir yıl daha sonra 90 bin ton, inşallah üç yıl, dört yıl içerisinde de Türkiye’nin artık tekrar çinko ithal etmesine gerek kalmadan hem cari açığımıza müspet tarafta bir tesir sağlayacak 250 bin ton çinkoyu orada üretecek ve hem de da onun yanında kurşun izabe tesisinde gerçekleştirecek bir yatırımla hem istihdamla hem Siirt’e bir katkıyla birebir vakitte Türkiye’ye bir katkıyla birlikte fazlaca kıymetli bir yatırımın altına imza atacak. Artık söyleyeyim. Cumhurbaşkanımız bugün 26 fabrika açmış. Bir kıymetli. Tesisin altına imza atmış. Siirt’te fabrikalar açılıyor. Mardin’de fabrikalar açılıyor. Organize sanayi bölgeleri yetmiyor. Ben ‘Oh’ demeyeyim de kim ‘Oh’ desin.”

Bakan Soylu, “2023’te, 28 Şubatı bir daha yeneceğiz, 2023’te darbeleri tekrar yeneceğiz. 2023’te 17-25 Aralık’ı yapanları bir daha yeneceğiz. 2023’de FETÖ’yü yeneceğiz, PKK’yı yeneceğiz ve 15 Temmuz hainlerini yeneceğiz. Bizimler birlikte kimler var bizimler birlikte ezani muhabbeti ile gökleri buluşturan Ayasofya var. Bizimle birlikte Terör örgütüne evladını kaptırmış kimsenin sahip çıkmadığı Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın elini uzattığı ‘Yalnız değilsiniz’ dediği ve onların inadı ile terör örgütünü çökertmeye çalışan Diyarbakır Anneleri var” diye konuştu.