Ben aşılandım videosuna gelen tepkilerin ardından bakanlık videoyu kaldırdı!

celikci

New member
Ben aşılandım videosuna gelen tepkilerin ardından bakanlık videoyu kaldırdı!
GoTurkey hesabından Kültür ve Turizm Bakanlığı, "Ben aşılandım" videosu yayınlamış ve başta muhalefet partileri olmak üzere binlerce kişi duruma tepki göstermişti. Bakanlık gelen tepkilerin ardından videoyu iki saat sonra sildi. GoTürkiye isimli Twitter hesabından paylaşılan videoda turizm sektöründe çalışanların yüzlerinde “Keyfini çıkarın; aşılandım” yazılı maskeler olduğu görülmüştü. Video ile birlikte yapılan paylaşımda ise, “Temizlenmiş tatil köyleri ve aşılanmış personel! Biz buna turizm için çifte güvenlik diyoruz” ifadeleri kullanıyordu. SOSYAL MEDYADAN TEPKİLER!Paylaşılan videolara başta muhalefet partileri olmak üzere birçok kesimden tepki geldi. Yapılan tepkiler Türk vatandaşının turistler karşısında ikinci sınıf insan muamelesi yapılması yönündeydi. HEDEF 30 MİLYON TURİSTPandemi nedeniyle zor zamanlar geçiren turizm ve seyahat işletmecileri 2021 yazından umutluydu. Ancak birçok ülkenin arka arkaya Türkiye’ye yönelik uçuşları kaldırması tüm ümitleri suya düşürdü. Belki Türkiye’ye yakın zamanda turist girişi sağlanamayacak ancak vakaların düşmesi ile birlikte sayılarda artış gözlenebilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hedefi 2021 yılı için 30 milyon turist bu sayıya ulaşılır mı bilinmez ancak vaka sayılarının haziran ayına kadar 5 binin altına düşürülmesi gerekiyor. Öte yandan tüm vatandaşların hızlı bir şekilde aşılanması normalleşme için önemli. Sadece turizm değil birçok sektör çalışanı da hızlı bir şekilde aşılanmalı ki ekonomi hızlı bir şekilde iyileşsin. Bakanlığın tanıtım hesabında, turizm çalışanlarının ‘aşılıyım’ baskılı maske taktığı görüntüler içeren tanıtım videosu yayınlandıktan sonra silindi https://t.co/KlVfb4hWFJ pic.twitter.com/ZdOFiDmRKH — Sputnik Türkiye (@sputnik_TR) May 13, 2021

ALINTIDIR