Bedri Baykam’ın kitabı bâtın aşkları yazıyor

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Milliyet müellifi Güneri Cıvaoğlu, Kırmızı Kedi Yayınevi’nden çıkan Bedri Baykam’ın “Genel ve Çok Özel Münasebetlerin SAKINCALI El Kitabı”nı köşesine taşıdı.

Güneri Cıvaoğlu kitapta Bedri Baykam’ın, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) liderlerinden John F. Kennedy’nin sevgililerini aktardığını belirterek, ünlü oyuncu Marilyn Monroe’nun yalnızca Lider Kennedy’nin sevgilisi olmadığını, tıpkı anda John F. Kennedy’nin Adalet Bakanı kardeşi Robert Kennedy’nin de sevgilisi olduğunu yazdı.

Kitapta, Fransa Başkanlık Sarayı’ndan, Monaco Sarayı’ndan ve İngiltere saraylarından da farklı anekdotlar var” sözlerini kullanan Cıvaoğlu, kitapta fazlaca sayıda ilgi çekecek kısmın bulunduğunu yazdı.

Cıvaoğlu’nun “Sakıncalı” başlıklı yazısı şöyleki:

Hafta sonu için “doruktakiler ve sevgilileri” başlıklı bir ufuk tipi…

En ünlüsü ABD’nin efsane Lideri J. F. K. (John F. Kennedy) ve “büyük aşkı” diye bilinen Marilyn Monroe

Seks sembolü olarak sinema tarihine geçen bu sarışın Hollywood Tanrıçası, aslında yalnızca Liderin değil onun Adalet Bakanı olan kardeşi Robert Kennedy’nin de sevgilisiymiş.

Marilyn’in Başkanlık daha sonrası yıllar için “beraberlik hayallerini” lisana getirmesi üzerine J.F.K. onu kardeşine devretmiş.

J.F.K’nin sevgili listesi fazlaca kabarıkmış.

Şu cümlesini okudum:

Her gün seks yapmazsam başım epey ağrıyor.”

SÜRATLİ ÇAPKIN

Eşi Jackie ve tatlı iki küçük çocuğuyla dünyaya örnek bir aile babası imajı yansıtan efsane Lider J.F.K. uslanmaz bir çapkınmış.

daha sonradan Monaco Prensi Rainier ile evlenerek Prenses olan Hollywood’un ünlü aktrisi Grace Kelly ile de hararetli aşk hayatış.

Audrey Hepburn ve Tatlı Hayat sinemasının unutulmaz seksi hanımı Anita Ekberg de J.F.K.’nın yatak odasından geçmişler.

Ve…

Beyaz Saray ofislerinde çalışmış en az bir düzine genç kız…

ASIL DİŞİSİ

Sürpriz şu ki J.F.K.’nın “asıl dişisi” 19 yaşındaki bir stajyermiş.

Jackie ile röportaj yapmaya Beyaz Saray’a geldiğinde bir tesadüf kararı Liderle tanışıyor.

3-5 gün daha sonra Beyaz Saray’ın basın ofisinde stajyerlik teklifi alıyor.

Kabul ediyor.

misyonunun 4’üncü günündeyken bu stajyer kızımız Beyaz Saray’ın havuzuna davet ediliyor.

Lider da orada…

Havuz kenarında sohbet…

J.F.K. ona “Beyaz Saray’ın rezidans kısmını gezdirmeyi” öneriyor.

Baş başa rezidans gezilirken yolları bir yatak odasına düşüyor!

Mimi’nin hayatındaki “ilk erkek” J.F.K. oluyor.

Tam ismi Mimi Beardsley (Alford) olan bu genç kızla J.F.K.’nın bağlantısı bir buçuk yıl sürüyor.

Lakin…

Dışarıya hiç bir sızıntı olmuyor.

Mimi bu sırrı 41 yıl saklıyor.

VE BİR ‘GEVEZE’ STAJYER

Üstteki satırlar ünlü ressamımız Bedri Baykam’ın son yapıtından alıntılar.

Kitabın ismi “Genel ve Çok Özel Bağların SAKINCALI El Kitabı (Kırmızı Kedi)…

732 sayfa hoş akıyor, keyifle okunuyor.

Genç, güzel, efsane bir ABD Başkanı’nın 19 yaşındaki bir genç kızı hangi sözlerle, hangi fiziki yaklaşımlarla birkaç dakika ortasında nasıl baştan çıkardığını” yansıtmadım. Kitabı okuyun.

J.F.K. öldürüldükten daha sonraki senelerda büyük armatör A. Onassis’le evlenen Jacqueline (Jackie) Kennedy de genç kızlık senelerında çok süratliymiş.

Kitapta Jackie’nin Fransa’da bir asansörde “ilk seks deneyimi” de anlatılıyor.

Geçelim…

Mimi’nin ağzının fazlaca sıkı olduğunu” yazmıştım.

Ne yazık ki bir diğer genç güzel ve havalı ABD Lideri Bill Clinton bu bakımdan şanslı değildi.

Bill Clinton da Beyaz Saray Basın Bürosu’nda çalışmaya başlayan stajyer Monica Lewinsky ile yakınlaştı.

Macera yaşadı.

Ancak…

Monica gevezeydi.

Yakın arkadaşlarına “Başkan’la yaşadıklarını” bütün detaylarıyla anlatıyordu.

Arkadaşı da diğerlerine ötüyordu.

“Oval Ofis’in ardındaki odada ve banyoda yaşananlar” bu biçimdece dışarı sızdı.

Tahkikat açıldı.

Savcı Kenneth Starr’ın raporunda bütün detaylar yer aldı.

Ve medyaya yansıdı.

“Monica kaç defa Başka’nla Oval Ofis’te yalnız kaldı, hangi saatlerde ve neler yapıldı?”

Sakıncalı

CLINTON’UN DNA’SI

Bedri Baykam burada söz oyunu yaparak “Oral Ofis… Pardon, Oval Ofis’te yaşananları Washington Post gazetesinin sitesinde tam metin bulabilirsiniz” diye yazmış.

“Bir seferinde onlar içerideyken dışarıda Filistin’in efsanevi başkanı Yaser Arafat’ın bekletildiğini” de belirteyim.

Monica’nın söylemiş oldukleri, savcıya sözleri tahminen “Yalan söylüyor” diye savuşturabilirdi lakin…

Monica, geveze arkadaşına “o günlerden birinde giydiği mavi elbisesine Clinton’un spermlerinin bulaştığını” da fısıldamıştı.

Elbiseye el konuldu.

Yapılan analizler “Clinton’un DNA’sını” gösteriyordu.

Artık itiraz edecek tarafı kalmamıştı işin.

Mavi elbise meşhur oldu.

Londra Bunker tiyatrosunda “Mavi elbise’nin ortasındaki şeytan” isimli bir oyun bile sahneye konuldu.

Monica’dan daha sonra diğer genç bayanlar da ortaya çıktı.

“Ben de… Ben de… Ben de…”

Bedri Baykam şu biçimde yazıyor:

Clinton’a getirilecek tenkit bence sevgililerini sağlam beşerler içinde seçmemesi olabilir.

Bunun haricinde benim anlayışıma bakılırsa Clinton’a teorik olarak bile olsa, laf etme hakkı olan tek kişi eşi…

SARAYLAR VE AŞKLAR

Kitapta, Fransa Başkanlık Sarayı’ndan, Monaco Sarayı’ndan ve İngiltere saraylarından da değişik anekdotlar var.

Örneğin Monaco Prensesi Caroline’nin yakın arkadaşının kocası Hannover Prensi Ernst August’u baştan çıkarıp evlendiği…

Kardeşi Stephanie’nin “korumalarından yavruladığı…”

Aktör J. P. Belmondo’nun oğlu Paul ile macerası…

Bir fil bakıcısıyla birlikteliği, akabinde sirk sanatkarıyla evlenişi…

Prens Albert’in de çapkınlıkları…

Örneğin…

Model Naomi Campbell ve Gwyneth Paltrow ile aşkları…

Daha bir dizi ünlü ve değişik münasebet…

Fakat…

Bunlar kitabın yalnızca bir kısmı.

Bunun ötesinde aşk ve evlilik ideolojileri…

Cinsellik için bilimsel yaklaşımlar, araştırmalar…

Geleceğe dönük çalışmalar…

Seks için “robotlar (Sexbot)…”

Robota âşık olabilmek…

Vitrinlerde “robot eşler…”

Hologramla evlenme…

Hedonizm…

Ve daha bir epey ilgiyle okunacak kısımlar…

……………………

Not: Yazıda Türkiye’de genel olarak kullanılan “Beyaz Saray” sözlerini kullandım.

Aslı “Beyaz Ev”dir