Beatles’ın niye dağıldığını deklare etti

Suzan

New member
İngiliz müzik kümesi “Beatles”ın efsane üyesi Paul McCartney, 1970’de kümenin dağılmasından kendisinin sorumlu olduğuna dair yıllardır tartışılan argümana karşılık verdi. 79 yaşındaki müzisyen, “BBC Radyo 4”ün 23 Ekim’de yayınlanması planlanan “This Cultural Life” programında, radyocu John Wilson’ın kümenin dağılması sonucunı kendisinin alıp almadığı sorusuna “Dağılmayı ben kışkırtmadım” yanıtını verdi.

McCartney, kümenin dağılmasını isteyen kişinin Beatles’ın bir öbür efsane üyesi John Lennon olduğunu söylemiş oldu. Lennon’un kaybetme dileğinin dağılmanın gerisindeki ana itici güç olduğunu belirten McCartney, “Orada durun. Dağılmayı kışkırtan kişi ben değilim. Hayır. John bir gün odaya girdi ve ‘Beatles’tan ayrılıyorum’ dedi. Bu dağılmayı kışkırtıyor, değil mi?” açıklamasında bulundu.

McCartney, Lennon’ın ayrılma sonucu olmasa kümenin devam edebileceğini de söylemiş oldu.

McCartney, “Devam edebilirdi. Aslında olay, John’un Yoko (Lennon’ın eşi) ile yeni bir hayat kurmasıydı ve barış için Amsterdam’da bir hafta boyunca yatakta yatmak istedi. Buna itiraz edemezdiniz. Benim en sıkıntı dönemimdi” dedi. Kümenin hala “iyi şeyler” yaptığını söyleyerek ayrılıktan duyduğu üzüntüyü lisana getiren McCartney, “Bu benim grubumdu, bu benim yaşamımdı. Bu yüzden devam etmesini istedim” dedi. Ayrıyeten İngiliz müzisyen, o dönemki menajerleri Allen Klein’ın iş muahedesi yapana kadar sessiz kalmalarını istediği için ayrılıkla ilgili baş karışıklığının arttığını da kelamlarına ekledi.

Öte yandan, söyleşinin, Kasım ayında Disney+’da yayınlanacak olan ve kümenin dağılma sürecinin anlatıldığı “The Beatles: Geri Gel” isimli belgeseldilk evvel yapılması dikkat çekti.