BBP’li bayan yönetici, iktidarı eleştirisi daha sonrası karşıt kelepçeyle gözaltına alındı

semaver

Active member
BBP’li bayan yönetici, iktidarı eleştirisi daha sonrası karşıt kelepçeyle gözaltına alındı Ordu’nun mahallî kanallarından Moda Tv’de yayınlanan ‘Ahmet’le Memleket Meselesi’ isimli programa konuk olan Büyük Birlik Partisi Ordu Bayan Kolları Lideri Fatma Yümlü iktidara yönelik sert tenkitlerde bulunmuştu

Yümlü sözkonusu programda, iktidarın siyasetlerini eleştirirken “Şu anki durumda herkes tek partili olmak zorunda. Onun haricinde da konuşamazsın, yargılayamazsın. Rızkı veren Allah’tır. hiçbir siyasi partinin lideri rızık vermez. hiçbir siyasi partinin lideri da ecelim gelmeden beni öldüremez. AK Parti genel liderinden korktukları kadar Allah’tan korkmuyorlar bu beşerler. Bunu hepimiz görüyoruz. Din, kitap, Allah’ın buyrukları yok sayıldı. AK Parti genel liderinin dedikleri yapılmaya başlandı. AK Parti genel lideri bugün Recep Tayyip Erdoğan’dır, yarın Ahmet, Mehmet’tir. Hiç kıymetli değil. Fakat bir siyasi parti genel lideridir. Bu kadar kaygı niçin kardeşim?” demişti.

Lokal Modafm sitesinin haberine nazaran, Fatma Yümlü’nün bu kelamlarından birkaç gün daha sonra (dün) polis takımları Ordu’daki işyerine gelip argümana göre “maske kullanmadığını ve temaslı olduklarını” sebebi öne sürülerek gözaltı süreci yapmak istedi. Fatma Yümlü, uygulamanın yasaya karşıt olduğunu söyleyince polisler sıkıntı kullandı. Fatma Yümlü aykırı kelepçe takılarak polis merkezine gdolayıldü.

Karakolda bir süre bekletilen Yümlü tabiri alınmadan hür bırakıldı.

İşyeri güvenlik kameralarına da yansıyan olay Fatma Yümlü’nün savına bakılırsa olayı şu biçimde gelişti:

“İş yerinde müşteriler varken polisler gelerek benden kaba ve saygısız üslupla kimlik istediler. Kimliğini niye istediklerini sorduğumda bir daha tıpkı tonla ‘Temaslısın sen, dediğimizi yap’ biçiminde konuştular. Esnaf olduğumu ve benimle bu türlü konuşmamaları gerektiğini söylemem üzerine bir polis memuru başka polislere kelepçe takın dedi. Cebir kullandılar ve aykırı kelepçe takarak göz altına aldılar.”

Yümlü, “Polise ‘ben tedavi görüyorum’ diyorum. İşçi çıktı aşağıdan ‘ne yapıyorsunuz bu bayan tedavi görüyor’ dedi. Ona karşın katil üzere beni götürdüler” dedi.

Fatma Yümlü, polisler hakkında cürüm duyurusunda bulunacağını söylemiş oldu.