Başvuran herkese anında 40 bin TL! Alo 144 sosyal yardım hattını arayın

celikci

New member
Başvuran herkese anında 40 bin TL! Alo 144 sosyal yardım hattını arayın
Yaz ayları yavaş yavaş yaklaşırken özellikle pandemi döneminde zorlu günler geçiren vatandaşlar verilecek destek ödemeleri ve banka kredilerini araştırıyor. Özellikle konutlarına onarmak yaz aylarında yeni ev yaptırmak isteyenler için banka kredileri peş peşe açıklanmaya başlandı. Peki konut onarımı desteği kimlere verilir? Prefabrik konut yardımı nasıl alınır soru işareti betonerme konut dayanağı başvurusu nasıl yapılır? 40 bin TL destek nasıl alınır?Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından oturulmayacak derecede eski bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere evlerinin bakım ve onarımı için yardım kampanyası başlatıldı. 40 bin TL'ye Varan destek ödemesi yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bakım ve onarımını yapmak ev eşyası almak isteyenlere barınma yardımı yapıyor. Ev yapımı ve onarımı desteği ne kadar?Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından betonarme ev yapımına ilişkin bir ailenin alabileceği azami destek tutarı 25 bin liradan 40 bin liraya kadar çıkabiliyor. Aynı zamanda ev onarımı için hane başına azami 15 bin liradan 20 bin liraya kadar destek almak mümkün. Prefabrik ev yapımı yardımı kapsamında da 1 hanenin alabileceği azami tutar 20 bin Lira'dan 30 bin liraya yükseltildi. Eşya için 5.000 lira ödeme yapılıyorYaşlılık engellilik tek ebeveynli aile olma gibi özel şartlardan herhangi birine sahip olan vatandaşlar ev onarımı yapması ya da eşya ihtiyacı duyması durumunda ise yine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvuru yaparak 5000 lira ödeme alabiliyor. Başvurular hakkında detaylı bilgi almak isteyenler Alo 144 sosyal destek hattının arayabiliyor.

ALINTIDIR