Başak Cengiz’in acılı ailesi anlattı: Bohçasını bile goremedi

semaver

Active member
Başak Cengiz’in acılı ailesi anlattı: Bohçasını bile goremedi Ankara’da yaşayan ve mimarlık yapan 28 yaşındaki Başak Cengiz, işi gereği gittiği İstanbul’da psikolojisi bozuk olduğu ileri sürülen Can Göktuğ B.’nin (27) samuray kılıçlı saldırısı kararı vahşice katledilerek öldürüldü. Zanlı kısa mühlet içerisinde polis takımları tarafınca yakalanırken genç mimarın cansız vücudu memleketi Ankara’ ya getirildi. Başak Cengiz’in cansız vücudu bugün kılınan cenaze namazının akabinde toprağa verilirken Yenimahalle’de bulunan baba konutunda taziyeleri kabul eden kederli ailesi ise yaşanılan acı dolu anları anlattı.

“ACI HABERİ HASTANEDE ÖĞRENDİK”

Kızının hayatını kaybettiğini hastaneye gittiğinde öğrendiğini söyleyen baba Avni Cengiz, “Gelip hatasız bir Başak’ı bıçaklayıp öldürdüler. 2 aydır burada çalışıyordu. İşinde gücünde olan birisi. 24 Ekim’de birliktedik. Cuma günü bir daha gidecektim yanına. esasen 15’inde de geri dönüp gelecekti. Sohbet etmiştik işinden gücünden, evlilik hazırlığından. Başak epey hassas, merhametli, düzgün, çalışkan birisiydi. 5 yıl dışarıdaydı aslına bakarsan, okudu. Hiç kalmadan da mimar oldu. Çalıştığı şirkette baya seviliyordu yani. Bizi karakoldan aradılar. ‘Başak kaza yaptı, yaralandı’ diye. Gittiğimizde hastanede tabip deklare etti. Biz de Başak’ı bakılırsaceğiz zannediyoruz. Buraya geldiğinde kalbi durmuş dedi. duyunca saat 9’da İstanbul’a gittik. Hastanede birisi geldi biz de kata çıkarıp Başak’ı nazaranceğiz diye. daha sonrasında hekim dedi buraya geldiğinde kalbi durmuş dedi. ondan sonrasında karakola gittik. Çantasını verdiler, çantası kan ortasında. Telefonu falan da orada kaldı. Fazla bir şey anlatmadılar yani. Acı haberi hastanede öğrendik. Başak iki ay oldu orada aslına bakarsanız. Geri oradan İsimli Tıp’a gittik sabaha kadar bekledik. İsimli Tıp’ta süreçleri gördük çabucak Ankara’ya dönüş yaptık. Karakoldan diğer bir şey olmadı yani. Yapanın yanına kar kalmasın. Başak saf bir insandı. Çalışkan, merhametli, kimsenin işinde gücünde olmayan bir insandı. 20 milyon İstanbul’da bula bula bizim Başak’ı mı buldular? Acımız fazlaca büyük” dedi.

“4 GÜN daha sonra DÖNECEKTİ”

Genç mimarın nişanlısı Uzman Mızrak ise nişanlısının canice öldürüldüğünü söyleyerek, “Acımız büyük. Olayı takip ettiğiniz üzere cereyan eden bir katliam var. Benim sevgilim katledildi. Sorumluların hesabını çekmesini istiyorum. Başak bayanın geçen hafta yanına gittim. Bu hafta gideceğim biçimde geçen hafta da gittim. Güzel ki gitmişim. Son sefer görüşmüş olduk. Bu hafta da gidip alıp gelecektik. Oradaki vazifesi bitiyordu. Yalnızca dört günü kalmıştı yani. Pazar günü dönüp gelecekti, bitiyordu işi. daha sonrasında da evlilik süreçlerine başlayacaktık. aslına bakarsan nişanlıydık. Benim sevgilim götürdüğümüz bohçasını bile bakılırsamedi. İş yerindeydi. Biz burada ailesine getirdik bohçayı. Annesinin kendi hazırladığı bohçayı bakılırsamedi. İş ile alakalı konuşuyorduk. İşi ağırdı mimar olduğu için. İşten otele işten otele hiç bir diğer yaptığı aktivite yoktu. Olay günü servisi kaçırdı. Daha doğrusu mesaiye kaldığı için otel ile iş yeri yakın olduğu için yürümek istemişti. daha sonrasında bu olay başımıza geldi. Kendini bilmez bir insan, cani tarafınca canice katledildi benim sevgilim” tabirlerini kullandı.

“O KADAR DÜZGÜN BİR İNSANDI Kİ EŞİ GİBİSİ YOKTU”

Zanlının en ağır cezayı alması gerektiğini belirten Mızrak, “Akli istikrarı yerinde değilmiş falan diyorlar ancak akli istikrarı yerinde olmayan bir insan cebinde bu biçimde bir bıçakla ‘ben insan öldüreceğim’ diye ortalıkta gezmez. Görgü şahitlerinin söylemiş olduği bu türlü yani. Bu insan olaylıydı. Psikolojisi bozukmuş ve bunu ailesi bildiği biçimde bile bile kendi başlarından savmışlar. Oturduğu otelde, oturduğu sitede bir konut tutmuşlar. Ona oradaki aylık bakımlardan idarecilere kadar bakıyorlarmış yani. Bizden uzak ol da kime yaparsan yap gibisinden. O da bize patladı. 24 milyon İstanbul benim sevgilimi aldı. Orada servisi kaçırmasa tahminen karşılaşmayacak lakin o cani yeniden diğerini öldürecek. Akşam üzeri ulaşamadık Başak’a. Orada tanıdık falan da yok, arayamadık. Oteli aradım bilgi de vermediler. Ben tabi buradan bastım gittim. Ankara-İstanbul ortasını 3 saatte tamamladım. Bulunduğu hastaneyi öğrendik o sırada. Yakınımız gitti ona bilgi vermemişler. daha sonra biz gittik. Olayın olduğu yerde vefat etmiş bildiğim kadarıyla. Hastaneye kalbi durduğu biçimde gitmiş. Gözleri açıktı. Acımız epey büyük, benim sevgilim bir melekti. O kadar yeterli bir insandı ki eşi gibisi yoktu. Tek isteğim cezalıların en ağır biçimde cezalandırılması ve tekrar bu olayların başımıza gelmemesi diyeceğim ne kadar faydalı olur bilmiyorum” diye konuştu.