Başak Cengiz’i samuray kılıcıyla katleden Can Göktuğ Boz hakkında yeni gelişme

semaver

Active member
Başak Cengiz’i samuray kılıcıyla katleden Can Göktuğ Boz hakkında yeni gelişme Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, mimar Başak Cengiz’in samuray kılıcıyla katledilmesiyle ilgili hazırlanan iddianameyi kabul etti. Birinci duruşma 25 Şubat’ta yapılacak.

İstanbul’da samuray kılıcıyla katledilen Başak Cengiz’in katili Can Göktuğ Boz için ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıla kadar mahpus talebi istendi.

NE OLMUŞTU?

Olay 11 Kasım’da Ataşehir, Barbaros Mahallesi, Karanfil Sokak üstündeki bir sitenin önünde akşam saat 19.00 sıralarında meydana gelmişti.

Bir inşaat firmasında mimar olarak çalışan Başak Cengiz, yolda yürürken elinde samuray kılıcı bulunan Can Göktuğ Boz’un saldırısına uğradı. Görgü şahitlerinin sözlerine göre kuşkulu şahıs, hiç bir şey söylemeden elindeki 75 santimetre uzunluğundaki samuray kılıcını Cengiz’e peş peşe saplamaya başlamıştı.

Genç kızı yerde hareketsiz kalana kadar bıçaklamaya devam eden kuşkulu, çabucak sonrasında elindeki kılıçla olay yerinden yaya olarak uzaklaşmıştı.

hadisede ömrünü kaybeden Başak Cengiz’in Ankara’da ikamet ettiği, süreksiz nazaranvle İstanbul’da bir inşaat firmasında bakılırsavlendirildiği bu olaya kurban gitmese misyonunu tamamlayıp cumartesi günü meskenine döneceği öğrenilmişti.

Polis takımları olaya ait kuşkulu Can Göktuğ Boz’u gözaltına almıştı.

Şüphelinin meskeninde yapılan aramada ise 15 kılıç ve bıçak ele geçirildi. Ele geçirilen kılıçlar içinde hadisede kullanılan samuray kılıcının da bulunduğu öğrenilmişti.

‘DAHA KOLAY OLDUĞU İÇİN BAYAN ÖLDÜRMEYİ TERCİH ETTİM’

Adliyeye sevk edilen Boz, hakimlikteki sorgusunda evvelki sözlerini yine ettiğini belirterek, “Olay günü sonlarım ve moralim bozuktu. Bir anlık öfke ile istemeden yaptım. Bir hanımı öldürmek daha kolay olduğu için bayan öldürmeyi tercih ettim. Maktulü tanımıyorum. Kılıç çantanın ortasındaydı, maktulü gördükten daha sonra gerisinden yürüdüm, çantamdan kılıcı çıkarıp maktule 4 kez sapladım diye hatırlıyorum. daha sonra meskene gittim, kederim ve moralimin bozukluğu geçti. Olağanda bu biçimde bir insan değilim, ben de kendime şaşırdım. Pişmanım” formunda savunma yapmıştı.

Can Göktuğ Boz, “Tasarlayarak canavarca hisle yahut eziyet çektirerek öldürme” kabahatinden tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.