semaver
Active member
Bakan Yardımcısı: ‘Kanal müsilajı çözer mi bilmiyorum’ TBMM Müsilaj Sıkıntısını Araştırma Komitesi, evvelki gün AKP’li Mustafa Demir başkanlığında toplandı. görüşmede Etraf ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Binpınar sunumunda toplanan müsilajın sonuçlarını paylaştı. Müsilajın yüzde 99’unun su olduğunu tespit ettiklerini aktaran Binpınar, “ötürüsıyla, bunu depo alanına koyduğunuz vakit da epey süratli bir biçimde suyu buharlaşıyor. Geri kalan kısmını da incelettik. Tehlikeli bir şey değil, toksik yapısı yok” dedi. Müsilajı kullanmak için yollar aramaya başladıklarını söyleyen Binpınar, “İçeriğinden dolayı yanarak güç üretmek uygun değil. Tuz içeriği fazla, ötürüsıyla, tarımda gübre olarak kullanılması da uygun değil” tabirlerini kullandı. Binpınar, denizin derinlerindeki müsilaja ait de “İlk 10 metrede hiç bir problem yok. daha sonrasında birinci 20 metrede biraz daha derinlerde var. Lakin daha sonrasında 30 metrede hiç bir şey yok. Yani ortaya sıkışmış vaziyette” dedi.
‘ONU BAKANA SÖYLEYİN’
Kurulda Binpınar’a Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Kanal İstanbul açıklamaları ve Kanal’ın müsilajı çözeceği savı da soruldu. Bunun üzerine müsilajın bir niçininin sakinlik olduğunu söyleyen Binpınar, “Diyelim ki, yeni bir kanalla burada sirkülasyon daha süratli artarsa, tahminen bunlar da olmayacak. hiç birini bilmiyorum, bunların hepsinin modellenmesi gerektiğini düşünüyorum. Yani ben bununla ilgili ahkam kesemem, kimsenin de kesmemesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. Bunun üzerine CHP’li Emecan, “Ulaştırma Bakanı’na da söyleyin” reaksiyonunu gösterdi. Binpınar da “Ben onu bilmiyorum” karşılığını verdi. Televizyonda Kanal İstanbul konusunda fazlaca tartışma yapıldığını söyleyen Binpınar, “Kocaman bir profesör diyor ki ‘Kanal açılınca, Marmara ile Karadeniz buluşacak’. Ben dedim ki ‘Ya, sekiz bin yıldır esasen buluşuk bunlar’. ötürüsıyla, hocalarımızın da bunu tartışırken epey temelli tartışmaları gerektiğini düşünüyorum” sözlerini kullandı.
‘ONU BAKANA SÖYLEYİN’
Kurulda Binpınar’a Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Kanal İstanbul açıklamaları ve Kanal’ın müsilajı çözeceği savı da soruldu. Bunun üzerine müsilajın bir niçininin sakinlik olduğunu söyleyen Binpınar, “Diyelim ki, yeni bir kanalla burada sirkülasyon daha süratli artarsa, tahminen bunlar da olmayacak. hiç birini bilmiyorum, bunların hepsinin modellenmesi gerektiğini düşünüyorum. Yani ben bununla ilgili ahkam kesemem, kimsenin de kesmemesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. Bunun üzerine CHP’li Emecan, “Ulaştırma Bakanı’na da söyleyin” reaksiyonunu gösterdi. Binpınar da “Ben onu bilmiyorum” karşılığını verdi. Televizyonda Kanal İstanbul konusunda fazlaca tartışma yapıldığını söyleyen Binpınar, “Kocaman bir profesör diyor ki ‘Kanal açılınca, Marmara ile Karadeniz buluşacak’. Ben dedim ki ‘Ya, sekiz bin yıldır esasen buluşuk bunlar’. ötürüsıyla, hocalarımızın da bunu tartışırken epey temelli tartışmaları gerektiğini düşünüyorum” sözlerini kullandı.