Bakan Varank: Burada yatırım yapan herkes kazandı

Zeytin

Global Mod
Global Mod
Prometeon Lastik Grubu’nun yeni Ar-Ge Merkezi’nin açılış merasiminde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin yatırımcılar için dünyanın en karlı ve inançlı limanı olduğunu söylemiş oldu.

Yaklaşık 60 yıldır Türkiye’de üretim yapan Prometeon’un, “Orta Doğu-Afrika-Rusya” bölgesinin idare merkezi olarak Türkiye’yi seçtiğini belirten Varank, “Çünkü ülkemiz kuvvetli finans sistemi, istikrarlı makroekonomik yapısı ve cazip teşvikleriyle yatırımcılar için dünyanın en karlı ve inançlı limanı. Şundan emin olabilirsiniz; burada yatırım yapan herkes kazandı, bundan daha sonra da kazanmaya devam edecek. Bu vesileyle bilhassa yüksek teknolojili dallarda faaliyet gösteren global şirketleri, üretim ve Ar-Ge yatırımları yapmak üzere Türkiye’ye davet ediyorum. Gelin buradaki fırsatları daima bir arada değerlendirelim, daima bir arada kazanalım.” diye konuştu.

Şirketin kapasitesi, yeni Ar-Ge yatırımlarıyla daha da artacak

Prometeon’un gerek yaptığı üretim ve ihracatla gerekse sağladığı istihdamla Türkiye için değerli bir bedel olduğunu belirten Mustafa Varank, şirketin toplam üretiminin yaklaşık yüzde 50’sini dünyanın farklı pazarlarına ihraç ederek Türkiye’nin cari istikrarına kıymetli katkı sağladığını vurguladı.

“Bugün açılışını yaptığımız Ar-Ge Merkezi yardımıyla de bundan bu biçimde tüm dünyaya satılacak ticari Prometeon lastikleri, Türk mühendislerinin imzasını taşıyacak” diyen Varank, “Şu ana kadar TÜBİTAK ile 30’a yakın ortak proje ve 8 patent geliştiren Prometeon’un kapasitesi, yeni Ar-Ge yatırımlarıyla daha da artacak. Prometeon Kümesi ayrıyeten, iklim değişikliği konusunda inisiyatif alan kıymetli yatırımcılarımızdan bir tanesi. Bu yeni Ar-Ge merkezi, yakıt tüketimini ve karbon salınımını azaltan lastikler üzerinde değerli çalışmalar yürütüyor. Şahsen yakın vakitte hayli yenilikçi eser ve sistemler geliştireceklerine inanıyorum.” formunda konuştu.

Okumaya devam et...