Bakan Mehmet Ersoy’dan iki itiraf birden

semaver

Active member
Bakan Mehmet Ersoy’dan iki itiraf birden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, bakanlığın 2022 yılı bütçe görüşmeleri daha sonrasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

TÜRSAB’ın, merkezi “bire üçle mal ettiğini” söyleyen Ersoy, atıl biçimde olan Kuşadası Kongre Merkezi ile ilgili “Çiftlikbank” nitelendirmesinde bulunarak şunları söylemiş oldu: “İlk nazaranve gelince KOMER’e gittim. Orayı TÜRSAB teğe üç maliyetle mal etmiş. İçine girdik biz, teftiş raporları, hatır çekleri vesaire… Gerekli hata duyurularında da bulunduk. Artık diyor ki bize özetle: ‘Ben teğe üç maliyetle yapmaya devam edeceğim, sen hiç sorgulama, idarenin de haricinde kal. Ben devletten götürmeye alıştım, devam edeyim.’ Bir Allah’ın kulu bana tekrar bu biçimde bir yatırımla ilgili gelmesin. Bana yutturma talihleri yok, müsaade de vermeyeceğim, sonuna kadar da takipçisiyim. Bilhassa âlâ niyetli olan biri idare heyetine bakanlığı alır. Bakanlık bugüne kadar TÜRSAB’la yaptığı bu şekil protokollerin hepsinden alacaklı. STK olmanız bakanlığa her seferinde bir para takmanızı mı gerektiriyor? Dikkat ediyorum, fazlaca değişik, orası Çiftlikbank üzere. Borçlu olan şirketlerin hepsi batık, müflis şirketler. Bu TÜRSAB’ın gelir ettiği şirketler hiç bir şeyde yok. Hoş tertip kurmuşlar. Ya, biz o işte yokuz.”

KAYIPLARI DOĞRULADI

Bakan Ersoy, Gaziantep Zeugma Müzesi çalışanı arkeolog Merve Kaçmış’ın intiharı üzerine yürütülen soruşturmaya ait de “kayıp eserleri” doğruladı. Temel yapıtların uzman tarafınca sayıldığını ve yalnızca toplam bedeli 920 lira olarak tespit edilen kimi toprak yapıtların bulunamadığını kaydeden Ersoy, bu yapıtların, küçük ebatlarda, müzede binlerce örneği olan pişmiş toprak, tabak, bronz iğne üzere eserler olduğunun tespit edildiğini söylemiş oldu. Ersoy, bulunamayan 920 liralık bedelli 10 kesimle ilgili işçiler hakkında soruşturmanın devam ettiğini de lisana getirdi.

‘MİRAS’ SAVUNMASI

Güvercinlik’te yanan ormanlık alanlara “otellerin yapıldığına” ait sorular üzerine de Ersoy şunları söylemiş oldu: “Güvercinlik’te yanan yer şu anki otellerin yapıldığı yer değil, yan tarafı. Yanan yer 2007’deki yangında üzerine yatırım yapılmayan yer. Bakanlığım dönemimde de ilgili tahsis sahibi edimlerini yerine getirmediği için tahsis iptal edildi.”

CHP’li Mürsel Alban’ın, Ersoy’un Torba’daki oteline yönelik tenkitleri üzerine de Ersoy, yerlerin “74 yılında alınmış baba mirası” olduğunu ileri sürdü.