Bahçeli “elinizde zülfikar olsun” dedi Dava Ocakları okul bastı

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli, hafta sonu Dava Ocakları’nın düzenlediği aktiflikte konuştu. Bahçeli aktiflikte, “Evlatlarım elinizde her vakit bir kalem olsun. Fakat yeri geldi mi de Zülfikar bulunsun.” dedi.

Bahçeli’nin bu kelamları tartışılırken, Hatay Antakya’da MHP’nin gençlik teşkilatı Dava Ocakları’na mensup olduğu belirtilen bir kümenin ilçede bulunan bir okulu basıp öğretmenlerle tartıştıkları argüman edildi.

SENDİKADAN AÇIKLAMA

Eğitim ve Bilim İşgorenleri Sendikası (Eğitim-İş) Hatay 1 No’lu Şube tarafınca yapılan açıklamada olay şu biçimde anlatıldı:

“07.10.2021 Perşembe günü gerçekleşen okulumuza yönelik baskının, Ulusal Eğitim Mevzuatı yeterince okulumuzca gerçekleştirilen iç işleyişle ilgili bir olaya yönelik olarak yapıldığı ve olayın emniyet ünitelerine intikal ettiği bildirilmiştir.

Olayla ilgili verilen tabirlerden kendisini Antakya ideal ocakları teşkilat lideri olarak tanıtan şahsın ve yanındaki başka şahısların mafyatik tutumlarla okula gelerek ‘okuldaki teşkilatında bulunan öğrencilere tutanak tutulduğunu, kimsenin kendilerinin teşkilatında bulunan öğrencilere tutanak tutamayacağını, tutanak tutan yönetimciler ile görüşmek istediklerini, okullarımızda bu çeşit teşkilatların ve teşkilat diye isimlendirilecek yapılarda öğrencilerin bulunamayacağını bildiren öğretmenlerle tartıştıkları, öğrencilere talimatlar vererek yanlarında durmalarını, içeri zili çaldığında öğrencileri sınıflara geçirmeye çalışan nöbetçi öğretmenlere ‘burada sizin değil, benim kelamım geçer. Onlar ben ne dersem onu yaparlar’ dediği öğrenilmiştir.”

“EĞİTİM ÖĞRETİMİ AKSATARAK ETRAFA TEHDİTLER SAVURMASINI ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Açıklamada “Pandemi niçiniyle, öğrencilerimizin ve toplum sıhhatinin korunması hedefiyle okul bahçelerimize velilerin dahi alınmadığı devirde, okulla hiç bir ilgisi olmayan şahısların okulun içine girerek okullarımızda kaos ortamı yaratmasını, okulda bulunan nazaranvlilerin nazaranvlerini yapmasını engellemesini, eğitim öğretimi aksatarak etrafa tehditler savurmasını şiddetle kınıyoruz.” denildi.

“OKULUMUZA YAPILAN BASKINI KINIYORUZ”

Yetkililerin bu cins hareketlerin engellenmesi için nazaranve davet edildiği açıklama şu tabirlerle sonlandırıldı:

“Okullarımızın bu cins olaylarla değil, eğitim öğretimle ilgili yaptıkları hoş çalışmalarla anılmasını istiyor, okulumuza yapılan baskını kınıyor, baskınla ilgili Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğümüzü ve Valiliğimizi bakılırsave davet ediyor, bu hadsiz, mafya usulü uygulamanın sorumluları hakkında olayla ilgili ne tıp uygulamalar gerçekleştirileceği konusunu merakla beklediğimizin ve takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.”