Bağcılar’da bayan radyocular bayana şiddeti makyajla anlattılar

erkan_623

New member
25 Kasım Bayana Yönelik Şiddetle Uğraş Günü’nde farkındalık oluşturmak isteyen Bağcılar Belediyesi farklı bir aktifliğe imza attı. Bu maksatla Türkiye’nin önde gelen bayan radyo programcıları, Bağcılar Belediyesi hizmet binasında bir ortaya geldi. Radyo programı imalcisi Onur Sakar’ın sunumuyla gerçekleşen programda; yakalarına turuncu rozet takan iştirakçiler hem sohbet etti tıpkı vakitte şiddete yönelik kanılarını deklare etti.

Şiddet uygulayanın inancında sorun vardır

Bayana şiddetin iman zafiyetinden geldiğini söyleyen Bağcılar Belediye Lideri Lokman Çağırıcı, “Kişinin inancında ve imanında sorun var ki bu şiddeti uyguluyor. Cennetin ayaklarının altında olduğu bayanlara karşı uygulanan şiddetin kabul edilebilirliğini bırakın, akla gelmesi bile epey hüzün verici ve epey acı. Bayana olan şiddeti ve ayrımcılığı da en erken kıran ülkelerden biri Türkiye oldu” dedi. Konuklarıyla yakından ilgilenen Çağırıcı, telefonla birtakım bayan radyocuların programlarına da canlı bağlandı.

Çok utanç verici bir şey

“Bizim yerimizde olsanız” sloganıyla gerçekleşen aktiflikte; konuklar içinde tek erkek radyocu olan Cem Arslan’a bayana şiddeti anlatan makyaj yapıldı. Arslan, plastik makyajla gözü morartılıp ve alın bölgesi yarılarak şiddete uğramış bir insan durumuna getirildi. Dayak yemiş bir insan imgesi çizen Arslan, neler hissettiğini şöyleki anlattı: “Profesyonel bir makyajla bu hale gelmem yarım saat aldı. Bu işin gerçeği bir iki cisim, tekme ve tokatla saniyeler ortasında oluyor. İnsanı bu hale getirip toplum içine çıkamaz hale getirmek nitekim epeyce utanç verici ve berbat bir şey. Sizin yerinizde oldum, empati yaptım ve fazlaca utandım. Buradaki herkes benim makyajla bu hale gediğimi bildiği biçimde acıyan ve ayrıştıran gözlerle bakıyor. Nitekim şiddete uğrayan bir kişi ne dışarı çıkabiliyor ne de ailesiyle, sevdikleriyle görüşebiliyor. Olayı kapatmak için de palavra söylüyor. Bu mevzuya dikkat çekmek için Lokman liderimizin şemsiyesi altında toplandık inşallah bu şemsiye bizi bütün kötülüklerden korur. Bağcılar Belediyesi’ne ve liderimize bu manalı aktiflik için teşekkür ederiz.” . Programın sonunda davetlilere karanfil verildi.