Aynur Doğan yasağının perde ardı: Öğrenince epey şaşırdım

Suzan

New member
Sanatçı Aynur Doğan’ın Kocaeli’nin Derince ilçesinde vereceği konseri belediyeden müsaade alınmadığı sebebi öne sürülerek iptal edilmişti. Habertürk müellifi Sevilay Yılman, Kürtçe müziğin sevilen ismi Aynur Doğan’ın 20 Mayıs’ta Derince Açık Hava Sahnesi’nde vereceği konserin, Derince Belediyesi tarafınca iptal edilmesiyle ilgili, belediyenin Basın Yayın ve Halkla Münasebetler Müdürü Lokman ile yaptığı görüşmeyi köşesinden şu biçimde aktardı:

“Ben sordum. Sağ olsun o da açık açık yanıt verdi… Emniyetten müsaade alınmaması sebebiyle iptal sonucu aldıklarını söyleyince; ‘Aynı şirket Ediz için de ayın 25’inde kiralama yapmış. Bu durumda onun da iptal olması gerekmez mi?’ diye ortaya girdim. Biraz kem küm etti basın danışmanı daha sonra da; ‘Ona daha vakit var. Şayet emniyetten müsaade almazlarsa onu da iptal edeceğiz’ dedi.

Bu sefer; ‘Aynur Doğan’ın konseri de ayın 20’sinde. Daha 4 gün var. Siz de dayanak olursanız hayli süratli bir biçimde bu müsaade konusu hallolur ve konser de gününde pekala yapılabilir’ halinde bir teklifte bulundum.

Bu makul teklifim üzerine basın danışmanının karşılığı ise motamot şu oldu kıymetli okurlarım; ‘Yok Sevilay Hanım! Artık müsaade alınsa dahi lider bu konserin yapılmasını istemiyor. Zira bu iş toplumsal medyada fazlaca büyüdü. Apayrı bir noktaya evrildi. Biz bu işin altından artık kalkamayız!’

Odatv.com