Aydın’ın Efeler ilçesinde gece yarısı yangın! Ailesi uyurken ateşe verdi

semaver

Active member
Aydın’ın Efeler ilçesinde gece yarısı yangın! Ailesi uyurken ateşe verdi Olay gece yarısı Efeler İlçesi Mimar Sinan Mahallesi 2387 sokak üstündeki bir binada meydana geldi. Edinilen bilgiye bakılırsa, gece yarısı bir olaya kızan 45 yaşındaki A.A. isimli şahıs, eşi ve çocukları ile bir arada 5 kişinin yaşadığı konuta ateşe verdi.

Kısa müddette alevlerin tüm konutu sardığı meskende uyumakta olan aile fertleri canlarını güç kurtardı.

Bu arda sokak üstündeki Aydemir Apartmanı’nın en üst katındaki dubleks daireden alevlerin yükseldiğini nazarann etraf sakinleri durumu 112 Acil Yardım çizgisini arayarak yardım istedi. Kısa müddette bölgeye gelen Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye grupları, bir yandan yangına müdahale edip öbür yandan da gece yarısı uykuda olan binadaki öteki konutlarda oturan yurttaşları uyandırıp apartmanı tahliye etti.

İtfaiye takımları bir yandan merdivenli araçlarla binadaki yangını söndürmeye çalışırken, öteki yandan da başka dairelere sirayet eden alevlere dışarıdan su püskürtme metodu ile müdahale edildi.

Tüm mahallenin sokağa döküldüğü yangında polis ve sıhhat grupları önlem alırken, itfaiye takımları kısa müddette başarılı bir biçimde yangını denetim altına alarak etraftaki meskenlere sıçramadan söndürmeyi başardı.

Kaygı dolu anların yaşandığı hadisede, meskeni ateşe veren A.A. isimli şahıstan komşuları ve yangından mağdur olan yakınları şikayetçi oldu. Gözaltına alınan öfkeli şahısın olaydan evvel uyuşturucu unsur alıp almadığını belirlenmesi için hastaneye gdolayılerek kan bedellerinin denetim edileceği öğrenildi.

Gözyaşları ortasında birbirlerine sarılarak yanan meskenlerini izlediler

Herkesi şaşkına çeviren hadisede, babaları tarafınca ateşe verilen konuttan canlarını güç kurtaran aile bireyleri konutlarının yanışını gözyaşları ortasında birbirlerine sarılarak izlediler. Büsbütün tahliye edilen binanın sakinleri olaydan daha sonra karakola giderek konutu yakan şahıstan şikayetçi oldular.