Aydın’da 28 yaşındaki kanser hastası perukla hayata tutundu

erkan_623

New member
Aydın Kuşadası’nda kemoterapi tedavisi bakılırsan kanser hastalarına 17 yıldır fiyatsız peruk ikram eden 35 yıllık kuaför, evli ve 1 çocuk sahibi Kenan Kaya, hastaların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Bugüne kadar Kaya’nın peruk armağan ettiği hasta sayısı ise 700’ü geçti. Kaya, son olarak Kuşadası’nda yaşayan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İktisat ve Finans Kısmı’nda yüksek lisans yapan Meryem Özer’e peruk ikram etti. Bir ay evvel lenfoma kanseri teşhisi konan ve ADÜ’de tedavisine başlanan Özer’in, kemoterapi sürecinde saçları döküldü. Saçları dökülünce hayata küsen Özer, eğitimine de orta verdi. Özer’in yakın arkadaşları kanser hastalarına fiyatsız peruk ikram eden Kenan Kaya’ya ulaştı. Kaya, talep üzerine Özer’in gerçek saçlarına benzeyen bir peruk hazırladı. Kaya, 2 gün üzere kısa bir müddetde hazırladığı peruğu geçen pazar günü işyerine gelen Özer’e kendi elleriyle taktı. Yüksek lisans öğrencisi Özer, Kaya’nın armağan ettiği peruk yardımıyla yaşama tutunduğunu belirterek, “Hastalığım niçiniyle meskenden çıkmaz hale gelmiştim. Saçlarımın dökülmesi beni hayli etkilemişti. Artık gönül rahatlığı ile eğitimime devam edeceğim” dedi.

KANSER HASTALARININ EN BÜYÜK İLACI MORAL

Kanser hastaları için peruk hazırlamanın kendisine büyük memnunluk verdiğini belirten kuaför Kenan Kaya, “Kanser hastalığının genelde tedavisi fazlaca uzun sürüyor. Hastalar bu süreçte hayli yıpranıyor. Psikolojileri de çökme noktasına geliyor. Kanser tedavisi nazarannlere en büyük dayanak morallerini düzeltmekten geçiyor. Ben de ulaşabildiğimiz kadar hastaya moral verebilmek için bu işi yapıyorum. Yaklaşık 17 yıldır 700’ü aşkın kanser tedavisi nazarann vatandaşımıza peruk armağan ettim. Bugün Meryem kardeşimizin peruğunu hazırlayarak teslim ettik. Çok memnun oldu. Kendisi bir ay evvel kanser olduğunu öğrenmiş ve hayata küsmüş. İkram ettiğim peruk yardımıyla tekrar hayata tutunduğunu belirtti. Dünyada ve ülkemizde her vakit makûs şeyler olmuyor. Bu stil umut verici olaylar da gerçekleşiyor” dedi.

HASTALIĞINI 1 AY EVVEL ÖĞRENDİ

Lenfoma kanseri tedavisi nazarann Meryem Özer ise, “Hastalığımı bir ay evvel öğrendim. Lenfoma kanseri 4’üncü evrede olduğunu söylemiş olduler. Bu haberi aldığımda hayata küstüm. Her şeyden vazgeçmiştim. Toplamda iki sefer kemoterapi gördüm. Bu niçinle saçlarım dökülmeye başladı. Saçlarımı büsbütün kesmek zorunda kaldım. Bu durum beni epey üzüyordu. Arkadaşlarım bana Kenan ağabeyden bahsetti. Peruk ikram edebileceğini söylemiş olduler. Birinci başta istemedim. sonrasındasında ısrarlara dayanamayarak Kenan ağabeyle tanıştım ve armağan peruk teklifini kabul ettim. Peruğu taktığımda o kadar memnun oldum ki anlatamam. Kendi saçım üzere hissettim. Bu kadar keyifli olacağımı zannetmiyordum. Kenan ağabeye bu hoş ikramı için nitekim hayli teşekkür ederim. Bu sayede yaşama sevincim geri geldi. Hastalığım niçiniyle konuttan çıkmaz hale gelmiştim. Saçlarımın dökülmesi beni hayli etkilemişti. Artık gönül rahatlığı ile eğitimime devam edeceğim” diye konuştu.

KAYNAK: DHA