Asistan olarak yapay zeka değilsen asistan sensin

Suzan

New member
ChatGPT'nin yapay zekası hayatlarımızda ve kesinlikle benimkinde zemin kazanıyor. Ona her gün yeni bir görev veriyorum ve her seferinde beni olumlu bir şekilde şaşırtıyor. Yine de temkinliydim ve kendi kendime şöyle dedim: Eksiksiz, önceden hazırlanmış cevaplar istemiyorum, bir soru sorduğumda Google'ın bana önerdiği bir dizi web sitesini istiyorum, mükemmel cevabımı bunun üzerine oluşturabilmek istiyorum benim. Bahsettiğim buydu. Sonra şunu fark ettim bazı şeyler için önceden hazırlanmış ve eksiksiz cevap tam olarak ihtiyaç duyulan şeydir. Omzumu yaraladığımda ChatGPT'den korse ile ilgili bir fiziksel aktivite programı istedim ve korseyi çıkardığımda tekrar koşmaya başlamak için başka bir korse istedim. Bir hafta sonu için bir Arap şehrine gittiğimde, dijital oracle'ım klasik bir turist güzergahı önerdi, ben de ona daha özgün ve yerel bir rota sordum ve yağmur yağmaya başladığında bunu kapalı yerlerdeki duraklarla değiştirdi. Geçtiğimiz haftalarda elektrikli arabam hakkında da faydalı bilgiler edindim, buzdolabında bıraktıklarımı nasıl atacağıma dair bir tarif ve Roma'daki en iyi amatör yemeği nerede yiyebileceğime dair tavsiyeler aldım. Oğlumun lisedeki ilk yılındaki ödevlerine yardımcı olmanın yanı sıra: kopyalayıp yapıştırmak değil, örneğin, sınıfta final puanıyla tamamlanan bir testi simüle etmek için çalışılan konularla ilgili bir anket. Bu teknolojik devrimin henüz başındayız ancak bunun nerede biteceğini şimdiden hayal edebiliyoruz: yakında hepimiz kişisel bir yapay zekaya sahip olacağız; Tıpkı icat edildikten yıllar sonra belli bir noktada kişisel hale gelen bilgisayarlarda olduğu gibi, yapay zeka da kişiselleşmek üzere. Bu, her zaman hazır bulunan, her soruya cevap verebilecek, aynı zamanda restoran rezervasyonu veya konser bileti gibi birçok talebe de cevap verebilecek bir asistanın olması gibi olacak. Bu bağlamda Silikon Vadisi'nde bu yeni dünyayı anlatmak için zaten meşhur bir cümleyi yeniden hayata geçirmişler: Eğer bir asistanınız, daha doğrusu kişisel bir yapay zekanız yoksa, asistan sizsiniz.