Aşı randevusu yerine taziyeye gitti! ‘Keşke aşı olsaydım’ dedi

erkan_623

New member
Delta varyantına yakalanan Mehmet Aslan, Gaziantep Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi Ağır Bakım Ünitesinde tedavi altına alındı. Aslan, aşı randevusu almasına karşın gitmediğini, katıldığı bir taziyede de korona virüse yakalandığını söylemiş oldu. Yaşadığı pişmanlığı tedavi gördüğü ağır bakım odasından lisana getiren Aslan, ‘Aşı hayli kıymetliymiş keşke aşı olsaydım” dedi.

KEŞKE AŞI OLSAYDIM

Hasta yatağından, ‘aşı’ davetinde bulunan Aslan, “Bir hafta evvel baş ağrısı başladı daha sonrasında eklem ağrıları başladı en son hastaneye geldim test yaptırdım olumlu çıktı. Aşı olmamıştım, tüm milletimizi aşıya davet ediyorum, lütfen herkes aşı vurulsun. bu biçimde olacağını bilseydim çabucak aşı olurdum, aşı fazlaca değerliymiş keşke aşı olsaydım. Aşı sürecini uzattım, hastalığa önemli bakmadım daha sonra da randevu aldığım yerde de randevuyu geçirdim lakin fazlaca pişmanım keşke aşı olsaydım. Aşı olmak konusunda biraz tereddütlüydüm, kimisi yeterli olur, kimisi berbat olur dedi yaptırmadım lakin yakalandığım için fazlaca pişmanım” sözlerini kullandı.

ÇIKTIĞIM AN AŞI OLACAĞIM

Bedeninin uygulanan tedaviye karşılık verdiğini ve güzelleşmeye başladığını vurgulayan Mehmet Aslan, “Taziye yerine gittiydim oradan bulaştı sanırım. Şu an fazlaca yeterliyim hastanedeki işçilerimizden Allah razı olsun fazlaca yardımcı oldular. Daha evvel annemde bu hastanede yatmıştı o da uygun oldu, o da 28 gün ağır bakımda yattı. Birinci çıktığım an aşı olacağım” diye konuştu.

AŞISIZLARIN AĞIR BAKIM YATIŞ ORANI YÜKSEK

Aşısız hastaların ağır bakıma yatışı oranının yüksek düzeyde olduğunu belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İlknur Demir, “Aşılamalardan daha sonra belli bir seviyeye geldik ülke genelinde ama aşısız bireyler var maalesef. Bu aşı olmayan bireylerimiz ağır bakım yatış oranımız maalesef devasa yükseklikte. Bu bizim varsayım ettiğimiz bir durumdu o yüzden üzerine basa basa aşı olunması gerektiğini bilhassa vurguluyoruz. Ağır bakımdaki hastalarımızın birden fazla aşı yaptırmamış ya da aşı hakkındaki değişik söylentilere inanmış yaptırmamış şahıslar ve maalesef ağır bakım yatışı gerektiriyor, bu şahıslarda vefat oranları öteki hastalara bakılırsa daha yüksek düzeylerde seyrediyor” diye konuştu.

AŞILILAR DAHA AZ HASAR ALIYOR

Aşısız hastalarda istemedikleri sonuçlarla karşı karşıya kaldıklarını tabir eden Dr. İlknur Demir, “Şu anda aşısız hastalarımız ağır bakıma daha fazla yatıyorlar ya da birinci aşıyı olduktan daha sonra bakanlığımızın önerdiği 2’nci, 3’üncü doz aşılarını yaptırmamış yarı aşılı vatandaşlarımız geliyor. Aşılı bireylerde bu hastalık daha az hasar vererek seyrederken aşısızlarda tüm akciğeri, başka organları etkileyerek daha ağır seyrediyor. Bu da bizim için açıkçası hiç karşılaşmak istemediğimiz makus sonuçlara yol açıyor” dedi. Korona virüsün bulaşmasından daha sonra 3 gün ortasında süratle akciğere nasıl yayıldığını gösteren grafikleri gösteren Dr. Demir, hastanede ağır bakımda yatış yapanların çoğunluğunun delta varyantı olduğunu söylemiş oldu.

KAYNAK: İHA