Aşı olmaya giden kişi SMS gelmeyince kuşkuya düştü

semaver

Active member
Aşı olmaya giden kişi SMS gelmeyince kuşkuya düştü Avcılar İlçe Sıhhat Müdürlüğü’nde vazifeli Bulaşıcı Hastalıklar ve Aşı Ünitesi Sorumlusu Dr. Ahmet Abbasoğlu başkanlığındaki takım, ulaşılmayan kimse kalmaması amacıyla değişik noktalarda stantlar oluşturarak, bir, ikinci yahut üçüncü doz aşısı gelenlere ulaşıp bunları yaptırmak için gayretlerini sürdürdü. Cuma namazı saatinde Merkez Ulu Camii’nin çabucak yanındaki Havuz Meydanı’nda stant oluşturan vazifeliler, yoldan geçenleri aşıya davet etti. Cami çıkışında aşı standını bakılırsanlerden kimileri da kendiliklerinden gelerek aşı olabilmek için form doldurdu. Yaşlı bir adam, iki doz Sinovac aşısı olduğunu belirtince, kendisine yapılan tavsiyeye uyarak, bir doz da BioNTech aşısı oldu.

‘TÜRKİYE’DE HER ŞEY VAR’

Aşı bulunmasına karşın standın etrafında bir süre bekleyen, çabucak sonrasında eline aldığı cep telefonu ile stant ve nazaranvlilerin fotoğrafını çeken adam, bakılırsavlilerin “Gerçek mi, değil mi?” olduğunu anlayamadığını belirterek, “Türkiye’de her şey var. Sıhhat ocağında iki doz aşı oldum çabucak gerisinden bana ‘Geçmiş olsun’ iletisi geldi. Artık burada aşı oldum, bana bildiri gelmedi. Sanki bundan gerçek mi diye merak ettim. Beşerler artık bir şeye güvenemiyor” dedi.

BİLGİLENDİRME İLETİLERİ ULAŞMADI

Aşı olanların hepsi randevusuz aşı olmaktan mutlu olduklarını belirtirken, Almanya’dan tatilini geçirmek için memleketine geldiğini belirten Celal Özdemir, BioNTech aşısını olurken, yurt haricinde bu biçimde randevusuz, fiyatsız aşı hizmeti olmadığını söylemiş oldu. bakılırsavliler, kimi vakit sistemde tıkanma olduğunu ‘Geçmiş olsun’ ile bir arada bilgilendirme iletilerinin ulaşmadığını bildirdi.

KOLAYLIK SAĞLIYOR

Bulaşıcı Hastalıklar ve Aşı Ünitesi Sorumlusu Dr. Ahmet Abbasoğlu da, toplumun her kısmına ulaşmayı hedeflediklerini bir dahalerken, çeşitli yerlerde kurdukları aşı stantları ile okuma-yazması olmayan ve Hayat Konuta Sığar uygulamasını kullanamayanlara kolaylık sağladıklarını belirtti.