Artırım kaosu… Sağlıkçılar yansılı

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
“Sağlıkçılara maaş zammı” olarak açıklanan düzenleme, sağlıkçılar içinde tartışma yarattı. Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, evvelki gün yaptığı açıklamada, Meclis’te görüşülen torba yasaya ek bir unsur koyduklarını belirterek “Doktorlara 2 bin 500 ile 5 bin lira içinde artırım yapacağız” dedi. Hususun TBMM’de kabul edilmesinin akabinde, pratisyen tabiplere 2 bin 500, uzman tabipler ve diş tabiplerine ise 5 bin lira artırım yapıldığı öne sürüldü. Sendikalar ve sağlıkçılar doktorlar haricindeki öbür sıhhat çalışanlarının dışlandığı tenkidinde bulundu.

SAĞLIKÇILAR YANSILI

sonucun yalnızca doktorları kapsamasına sağlıkçılar reaksiyonlu…. Toplumsal medyada #SağlıkcıİsBırakıyor, #SağlıkEkipİsidir ve #SağlıkcınınOyuYok etiketleri ile karara reaksiyon gösterildi.

“KABUL EDİLEMEZ”

Türk Sağlık-Sen Genel Lideri Başkan Kahveci ayrımın kabul edilemez olduğunu söylemiş oldu. Kahveci “Sağlık çalışanlarının içinde yapılacak bir ayrımı kabul etmemiz mümkün değildir. Fiyat artışı, tüm sıhhat çalışanları, sıhhat kurum ve kuruluşlarında vazife yapan tüm mesai arkadaşlarımız için yapılmalıdır” dedi.

İŞ BIRAKILACAK

Sağlık-Sen Genel Lideri Semih Durmuş da hükümetin aldığı karara karşı tüm Türkiye’de harekete geçileceğini belirtip 7-9 Aralık tarihlerinde iş bırakılacağını duyurdu.

ECZACILAR DA YOK

Ankara Eczacı Odası ise doktorlara yapılan ek gösterge artırımına eczacıların dahil edilmediğini hatırlatarak “Sağlık çalışanları içinde açık bir ayrımcılığa sebep olan ve adalet hissini zedeleyen bu yanlış bir an evvel düzeltilmelidir. Eczacılar da derhal bu kapsama alınmalıdır” açıklamasını yaptı.

TOPLUMSAL MEDYADA YANSILAR

Karara toplumsal medyada da reaksiyon geldi. Kimileri şöyleki:

– Sıhhat çalışanları doktoruyla, hemşiresiyle, sıhhat işçileriyle bir bütünün ayrılmaz kesimidir. Ayrım yapılması kabul edilemez. “Hakları ödenmez” denilen sağlıkçılara verilen kelamlar tutulmalıdır.

– Bir tabip olarak yalnızca benim maaşıma artırım yapılması başka sıhhat çalışanlarının pas geçilmesi içime sinmiyor. Tüm sıhhat çalışanı arkadaşlara herkesi mutlu edecek biçimde artırım yapılması daha uygun olacak umarım bu biçimde bir düzeltme açıklaması yapılacaktır.

– Hekimin alacağı maaş sorun değil daha fazlasını hak ediyorlar. Hepimizin bakılırsavi farklı, kimse kimsenin amiri, işvereni da değil. Başka sıhhat işçisini görmezden gelmeniz bizi lakin size düşman eder.

– 15 yıldır sıhhat çalışanı olduğumu sanıyordum bugün hiç bir şey olmadığımı anladım. Eyvallah bakanım.

– Ben yüksek lisans bitirip 2 yıl fazla okuma için yalnızca 80 lira alabiliyorum. Olağanda uzman hemşire olmam gerekirken hiç takmıyorlar bile lakin gelin görün ki tabibe maaşım kadar artırım yapılıyor. Adalet bunun neresinde sayın Fahrettin Koca.

– 24 yıllık ebeyim 2 önlisans 2 lisans diplomam var Kasım ayı maaşım 4050 lira, müjde diye verdiğiniz artırım benim aldığım maaştan bile fazla adalet teraziniz bozuk bir ayar yaptırmanın vakti geldi bence.