Arkadaş tavsiyesiyle hacamat yaptırdı! Emlakçı bayan vefattan döndü

erkan_623

New member
Esenler’de emlakçılık yapan E.B. bir müddetdir yaşadığı sıhhat sorunu için arkadaşının tavsiyesiyle hacamat ve sülük tedavisi yaptırmaya karar verdi. Arkadaşının tıpkı tedaviyi yaptırdığı Fatih Aksaray’da tabelası da bulunmayan apartman dairesine gitti. Argümana nazaran burada, E.B.’nin özel bölgesine sülük süreci uygulandı, akabinde tıpkı bölgeye jiletle kesik atılarak hacamat süreci yapıldı. Meskene giderek duşa giren E.B., kötüleşti, hastaneye kaldırıldı. Acil serviste tedavi goren bayan, ondan sonrasında Şehremini Polis Merkezi’ne giderek şikayetçi oldu.

BASILAN YER MÜHÜRLENDİ

E.B’nin şikayeti üzerine harekete geçen Şehremini Polis Merkezi Cürüm Araştırma Ofis Amirliği takımları, belirtilen adrese gittiklerinde 6 katlı binada rastgele bir tabela nazaranmedi. Polis, zilinde ‘sağlıkçı’ yazan daireye baskın yaptı. Takımlar kaçak faaliyet gösteren adreste arama yaptı. Aramada epey sayıda ilaç, iğne, reçete, gazlı bez, hacamat için kullanılan bardaklar olduğu belirlendi. Ayrıyeten buzdolabının ortasında tedavide kullanılan sülükler ile zeytin üzere besinlerin yanı sıra hayli sayıda ilaca rastlanıldı. Hacamat tedavisinde kullanılan gereçler polis merkezine gdolayıldü. Meskende bulunan 2 kişi de sözü alınmak için polis merkezine gdolayıldü. Sözleri alındıktan daha sonra 2 kişi hür bırakılırken, hacamat sürecinin yapıldığı yer Fatih Zabıta Müdürlüğü takımlarınca mühürlendi. Fatih İlçe Sıhhat Müdürlüğü’nün de olayla ilgili inceleme başlatmış olduğu öğrenildi.

ZİLİNDE ‘SAĞLIKÇI’ YAZIYORDU, BEN KUŞKU ETTİM

Yaşadıklarını anlatan E.B. “Özel bir rahatsızlık sebebiyle, tavsiye üzerine Aksaray’da bir sıhhat kuruluşu ismi altında bir yere gittim. Zilinde sağlıkçı yazıyordu kuşku ettim. Orada çöp, kanlar, sülükler ve hacamatı yapanların elleriyle hastadan almaları dikkatimi çekti. bir daha de deneme emelli yaptırdım. Rastgele bir evrak goremedim. Yaptırdığım üzere baş dönmesi oldu. Özel bölgeme jilet attı” dedi.

‘ANNE BEN ÖLÜYORUM’ DEDİM

E.B. “Özel bir hacamat tedavisi ve sülük tedavisi diyerek özel bölgeme yaptırmak istedim. Canım yandığını hissettim bir de jilet attı. Kanamam fazlaca oldu, konuta gidince fark ettim. Sülük yapışmayınca jilet atıyormuş kana gelsin diye. Ben yadırgadım fakat artık yapılmıştı. Ayağa kalkınca bir başım döndü. Tansiyonum düştü, özel bir araçla konutuma gidiyordum, ayakta duramayacağımı anladım. Meskene gidince banyoya girdim. Banyoda yarım kilo kan aktı. Bunun olağan olmadığını anladım ve bayıldım. ‘Anne ben ölüyorum’ dedim, daha sonrasında hiçbir şey hatırlamıyorum. Ambulans beni götürdü, gözümü hastanede açtım” diye konuştu.

ŞİFASI OLUR DEDİM ANCAK BETER OLDUM

E.B. , “Doktor bana epeyce kızdı ‘bu biçimde bir şey imkansız niye yapılıyor? Özel bölgeye aslına bakarsan sülük tedavisi yapılmaz. 24 saat kanınız durmaz bunun için müşahedede kalmanız gerekiyor’ dedi. Kan desteği yapılmasına gerek yok dendi lakin biraz daha hastaneye geç kalsaydım, bence kan desteği gerekirdi. Zira nitekim vefatın ucundan döndüm. Ben birinci kere yaptırdım ve de son olmuş oldu. Bana burayı tavsiye eden arkadaşım ikinciye gittiğinde o da tıpkı şikayetleri yaşadı ancak o şikayetçi olmadı. Mevtten döndüm” sözünü kullandı.

KAYNAK: DHA