Arabadan çıkan dram

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Yeşil’in Atatürk Mahallesi Büklüm Sokak’ta oturan inşaat emekçisi, 5 çocuk babası Şaban Yeşil’in tek katlı konutunda 14 Aralık günü saat 04.00 sıralarında yangın çıktı. Yeşil’in oğlu Oktay Yeşil, ailesi uyuduğu sırada konutu ateşe verip kaçtı. Uyanan aile bireyleri, dışarı çıkıp komşularından yardım istedi. İhbar üzerine adrese polis, itfaiye ve 112 Acil Sıhhat grupları geldi. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Konut kullanılmaz hale gelirken Oktay Yeşil yakalandı. Unsur bağımlısı olan Oktay Yeşil, tedavi için hastaneye yatırıldı.

‘5 DAKİKA DAHA UYANMASAK ÖLÜYORDUK’

Şaban ve Hülya Yeşil çifti, yangın daha sonrası, çocuklarını komşularına bıraktı, kendileri de yanan konutlarının yanına park ettikleri arabada kalmaya başladı. Yaşananları anlatan Şaban Yeşil, “Gece saatlerinde konutta yatıyorduk. Unsur bağımlısı bir oğlum var, o konuta geldi. Biz uyumaya devam ettik. O sırada konutu ateşe verdi. 5 dakika daha uyanmasak meskende ölüyorduk” dedi.

Kalacak, gidecek yerlerinin olmadığını belirten Yeşil, “Arabanın ortasında yatıyorum. Oğlumu psikiyatriye yatırttık. İşim yok, cebimde 5 kuruş param yok. Havalar soğuk, malum kış ayı. Komşular ekmek, su veriyorlar. Konutu yaptıracak durumum yok. Devlet büyüklerimden, hayırseverlerden yardım bekliyorum. Ben nereye kadar otomobilde yatacağım? Eşim de benimle bir arada, çocuklar komşuda kalıyor. Ne vakte kadar orada kalacaklar? Ben burada kuru ekmekle otururum lakin benim konutum yapılsın. Oğlum husus bağımlısı onun da tedavi edilmesini istiyorum. Bugün yarın çıkıp tahminen bu sefer de bizi öldürecek. esasen sıkıntı kurtulduk. Ben öteki hiç bir şey istemiyorum” diye konuştu. (DHA)