Apple’ın Vision Pro tarafından etkinleştirilen değişiklik

Suzan

New member
Buradayız.

Apple nihayet Artırılmış Gerçeklik görüntüleyicisini sundu, buna Vision Pro deniyor, bir dalış maskesine benziyor ve 3.499 dolara mal oluyor.

Birçok teknik özelliklerinden dolayı yüceltiyorlarürettiği 5.000 patent için, hizmetlerin kullanıma sunulur sunulmaz hemen kullanılabilir olması ve biyometrik kimlik doğrulama için.

diğerleri estetik, fiyat, düşük özerklik, izolasyon duygusu nedeniyle eleştiriyorlar ve kullanıcılarda neden olabileceği gerçeklikten ayrılma.

Ne yazık ki çok sık ve bu durum bir istisna değil, cihazı değişiklikle karıştırma eğilimindeyiz bunun potansiyel olarak etkinleştirme yeteneğine sahip olduğunu.

Apple’ın sunduğu şey bir cihaz değil, yakında alışkanlıklarda yer alacak çığır açıcı bir değişim ve uygulama, içerik ve hizmet oluşturma ve pazarlama yollarında.

Yakından bakınca öyle olduğunu biliyorum Apple standartlarında olmayan bir ürün: Garip, çirkin, Apple’ın yıllardır eski tasarım başkanı olan Jony Ive’ın onu gördükten sonra muhtemelen saatlerce nutku tutulacak kadar korkunç bir güç kablosuyla; ancak sunulanın ilk versiyon olmadığı, ancak sıfır sürüm. Henüz hazır olmadığı yargısına varan mühendislerin görüşlerine karşın, araştırma laboratuvarlarından çıkarılan ve “prezentabl” hale getirilen bir prototip.

özel önizleme

Apple’ın sanal ve artırılmış gerçeklik kulaklığı Vision Pro’yu kullandık ve taktık

muhabirimiz Bruno Ruffilli tarafından

07 Haziran 2023

Daha farklı sevebilirdim, geçenlerde burada yazdım ama hala erken, çok erken.

orayı hatırlıyor musun Macworld 2007’de ilk iPhone’un sunumu? Tamam, hepsi sahteydi. O cihaz çalışmadı, belirli bir işletim dizisinin eklendiği bir prototipti ve ancak bu dizi mükemmel bir şekilde izlenirse her şey ayağa kalktı, bu durumda bile mühendisler sunuma karşıydı, iPhone henüz hazır değildi. , ancak Steve Jobs için onu tanıtmanın zamanı gelmişti. O kadar topal bir cihazdan bahsediyoruz ki, ilk ticari versiyonunda kopyala yapıştır ve App Store bile yoktu. Yine de nasıl gittiğini hepimiz biliyoruz: Sadece 2022’de iPhone’dan 200 milyar dolar gelir elde edildi ve daha da önemlisi, nüfusun alışkanlıklarında getirilen köklü bir değişiklik. Gerisi tarih.

Steve Jobs’ın 2007’de sunduğu şey bir ürün değildi; o, gelişmekte olan bir uygulama, içerik ve hizmet ekosisteminin merkeziydi ve o kadar güçlü bir inovasyonu mümkün kılıyordu ki, bugün dünyada iPhone ya da ilham verici cihaz olan 7 milyar akıllı telefon var. biçim, işlevsellik, işletim sisteminin estetiği veya iş modeli açısından iPhone’a.

Birçoğunuzun ne düşündüğünü biliyorum: “Apple, Xerox’un bir icadı olan fareden başlayarak tarihinde başkalarından da ilham aldı!” Çok doğru, ancak gerçek şu ki, yaratıcılık ve yenilikçilik aynı zamanda, onlara değer üretmeleri için yeni yetenekler vererek başkalarının fikirlerinden ilham almaya da dayanıyor. Normaldir ve herkes yapar. Bu arada fare, Douglas Engelbart tarafından 1964’te icat edildi.

WWDC 2023

RealityPro kulaklığından MacBook Air 15’e: Apple’ın haberleriyle ilgili en son söylentiler

muhabirimiz Bruno Ruffilli tarafından

03 Haziran 2023

Bugün, on altı yıl sonra, iPhone’un ilk sürümünün, özelliklerine rağmen nüfusun çoğunluğunun hayatını kökten değiştirmeyi başaran zayıf bir cihaz olduğunu düşünüyoruz.

Yarın Vision Pro’ya bugün iPhone’un ilk sürümü için hissettiğimiz duygularla bakacağız. ve hayatımızın çoğu faaliyetinde kişisel asistan olarak doğrudan görüş alanımızda uygulamaları, içerikleri ve hizmetleri bize sunabilen akıllı gözlüklerin geçmişte nasıl mümkün olabileceğini merak edeceğiz.

Alışverişe gitmek, çalışmak, oynamak, arkadaşlarla sohbet etmek için ihtiyaç duyduğumuz tüm bilgilere her zaman gözümüzün önünde olacak ve içeriğimizi bizden talep ederek kendimizi bir video oyununa, filme veya TV dizisine kaptırabileceğiz. akıllı telefonlar gözlüğümüzün içinde sesli veya doğru yöne bakan gözlükler.

Bu değişimin ana aktörü cihazlar açısından Apple olabilir ama diğerleri de olabilir, önemli olan başta da yazdığım gibi cihazın kendisi değil, yapabildiği değişimdir. olanak vermek .

Bu değişiklik o kadar radikal olacak ki, son kitabımda Hayatlar Arttı Büyük kılavuzlar arasına dahil ettim insanlığın “artmasına” yol açacak geleceğin teknolojilerinin kullanımı sayesinde. Bizim için yorucu ya da nahoş bulduğumuz pek çok görevi yapabilen makineler sayesinde hayatlar kolaylaştı. Sağlık verilerinin büyük kullanılabilirliği ve kestirimci tıbbı mümkün kılabilen yapay zeka algoritmaları sayesinde daha sağlıklı ve daha uzun yaşamlar. Artırılmış gerçeklik ve sanal gerçekliğin sunduğu muazzam potansiyel ve Apple’ın Vision Pro ve evrimleri gibi cihazlar sayesinde hayatlar arttı.

İnsanlar olarak yakında bize sunulacak yeni hizmetlerden yararlanmaya başlayabileceğiz, bunun yerine milletvekillerinin potansiyel suistimalleri durdurmak için derhal çalışması gerekecek ki kesinlikle birileri bunu yaparken uygulamaya çalışacaktır. şirketlerin tüm uygulamalarını ve tüm hizmetlerini bu yeni büyük ekosisteme getirmek için kendilerini hemen donatmaları gerekecek çünkü bugün son kullanıcıların akıllı telefonlarında olmaması düşünülemezken, yarın akıllı gözlüklerinin içinde olmaması düşünülemez ve yazılım açısından bakıldığında, her şey henüz icat edilmemiştir.