Apartman gorevlisine cinsel istismarda bulunup öldüren fitness eğitmenine ‘ağırlaştırılmış müebbet’

semaver

Active member
Apartman gorevlisine cinsel istismarda bulunup öldüren fitness eğitmenine ‘ağırlaştırılmış müebbet’ Beşiktaş’ta 2018 yılında gürültü yaptığı sebebi öne sürülerek kendisini uyaran 53 yaşındaki apartman bakılırsavlisi Nefise Dolapcı’ya cinsel istismarda bulunduktan daha sonra boğazını keserek öldürdüğü savıyla yargılanan fitness eğitmeni İbrahim Yener, (33) ağırlaştırılmış müebbet ve 30 yıl mahpus cezasına çarptırıldı.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık İbrahim Yener getirildi. Duruşmada maktul Nefise Dolapcı’nın eşi Murat Dolapcı ile kızı Nihal Dolapcı ve taraf avukatları hazır bulundu.

Sanık İbrahim Yener, “Bir insan geçmişine, ailesine hoş bir gelecek bırakmak ister. Benim geleceğim de siz mahkemenin ellerinde. Neye inanırsınız bilmiyorum, ben yalnızca yaşadıklarımı söylemiş oldum. Ben öteki yerlerde de yaşadım, birinci defa bir yerde yaşamadım. Ben 29 yaşında niçin bu biçimde bir şey yaşayayım? 30 saniyede 30 yılım çöpe gitti. Kayıplarım var. Mahpusta yatarım bir sorun yok. Mevzuların bu biçimde olacağını bilseydim net bir biçimde intihar ederdim” mazeretleriyle kendini savundu.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VERİLDİ

Mahkeme liderinin karar öncesi son kelamını sorması üzerine sanık Yener “Kendimi tabir edebileceğim kadar söz ettim. Yapabileceğim hiç bir şey yok. Vereceğiniz her karar için hakkımı helal ediyorum. Allah yardımcınız olsun” biçiminde konuştu.

Mahkeme heyeti sanık İbrahim Yener’e “Kasten nitelikli öldürme” hatasından ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezası, “Silah yoluyla cinsel saldırı” kabahatinden 21 yıl, “Silah kullanarak cinsel gayeyle hürriyetinden mahrum kılma” kabahatinden ise 9 yıl mahpus cezasına hükmetti.

Heyet İbrahim Yener’in tutukluluk halinin devamına karar verdi.