Anne olmak için Almanya’dan Elazığ’a gelerek mide küçültme ameliyatı oldu

erkan_623

New member
Sırbistan asıllı olan ve Almanya’da yaşayan Nasa Krstıc çok kiloları niçiniyle 5 yıldır sıhhat problemleriyle boğuştu. Evli bulunmasına karşın çok kiloları niçiniyle bir türlü çocuk sahibi olamayan Krstıc, hayallerine kavuşmak için Almanya’dan Elazığ’a ameliyat olmaya geldi. 115 kilogram yüke ulaşan Krstıc, Elazığ Mediline Hastanesi Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Erol tarafınca başarılı bir tüp mide ameliyatı geçirdi. Krstıc, ameliyat daha sonrası hiç bir ağrısının olmadığını belirterek 6. gününde taburcu olup Almanya’ya döndü.

Çocuk sahibi olmak istiyorum

Ameliyat olmak için Almanya’dan geldiğini aktaran Nasa Krstıc, “5 yıldır kilo vermeye çalışıyorum. Kendi gayretlerimle birkaç kilo verip yine alıyordum, epey zorluk yaşadım. Emek vererek kilo verdim. Lakin devamını getiremediğim için gerilime girip yine her şeyi bırakıp yemeye devam ettim. Hastaniçin epeyce mutlu kaldım. Ameliyat hayli düzgün geçti. Yalnızca bir iki gün basınç yaşadım. Ağrılarım yoktu. Hastalar tek başına kilo veremiyorsa bu ameliyatı tavsiye ederim. Elazığ epeyce hoş bir kent küçük ancak hoştu. Hastane fazlaca hoş ve temizdi. Tabipler epeyce güzel ve hemşireler fazlaca ilgili. Çocuk sahibi olmak istiyorum. En epeyce da bu niçinden kilo vermek istedim. Herkese hayli teşekkür ediyorum” dedi.

Obezite bir epeyce sıhhat sorununa sebep oluyor

Obezitenin birfazlaca sıhhat sorununa niye olduğunu vurgulayan Elazığ Mediline Hastanesi Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Erol ise, “Obezite kilodan bağımsız olarak birfazlaca sıhhat sorununa sebep oluyor. Nasa üzere yurt haricinden gelen biroldukça hastamız çok kiloya bağlı yumurtalıklarda adet düzensizliğine bağlı hamile kalmama ve gebelikte düşük yaşayan bir hastamız. Obezite tansiyon, şeker, kalp damar hastalıları, akciğer hastalıkları ve gebelik komplikasyonları üzere birfazlaca hastalığa sebep olabiliyor. Bizim de maksadımız hem obeziteyi tıpkı vakitte obezitenin sebep olduğu sıhhat meselelerini ortadan kaldırarak hastalara kaliteli ve uzun bir hayat sağlamak oluyor” diye konuştu.

KAYNAK: İHA