Ankara’dan Bursa’ya 12 saatlik ders için gelen Dr. Mollaer’e 30 bin liralık yol parası ödendi

semaver

Active member
Ankara’dan Bursa’ya 12 saatlik ders için gelen Dr. Mollaer’e 30 bin liralık yol parası ödendi Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) 2017-18 Akademik Yılı Güz periyodunda, dışardan derse giren ve o devir Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde çalışan Dr. Fırat Mollaer’e yalnızca 81 günlük yol için 30 bin 400 TL fiyat ödendiği ortaya çıktı. BTÜ hakkında, “devleti ziyana uğrattığı” argümanıyla Sayıştay ve YÖK’e cürüm duyurusunda bulunuldu. Dilekçede, “Bursa’da bu dersleri çarçabuk verdirebileceği öğretim elemanları olmasına karşın Ankara’dan yolluk ve yevmiye ödeyerek öğretim elemanı bakılırsavlendirmesinin devleti ziyana uğrattığı kanaatindeyim” tabirleri yer aldı.

OLAĞANDIŞI SEYAHAT

İsmini skandallarla duyuran Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) bu sefer da dışardan derslere gelen öğretim vazifelisi Fırat Mollaer’e yalnızca yol için fahiş fiyatlarla ödeme yapıldığı ortaya çıktı. Durumdan rahatsız olan bir akademisyen Sayıştay ve YÖK’e üniversite hakkında hata duyurusunda bulundu. Cürüm duyurusu dilekçelerinde, Uludağ Üniversitesi, Yalova Üniversitesi yahut kentin farklı kamu kuruluşlarında birebir dersi verebilecek öğretim bakılırsavlisi olmasına rağmen Ankara’dan Fırat Mollaer’in getirildiği bilgisi yer aldı.

Dilekçede, “Dr. Fırat Mollaer’e toplamda 12 saatlik ders kodlanmıştır. Mollaer’in Ankara’ya 3 farklı günde yani pazartesi-çarşamba-perşembe günlerinde geliş-gidiş yapmış olmasının insan tabiatına alışılmamış olduğunu düşünmekteyim. Ayrıyeten Bursa-Ankara ortasının otobüsle gidiş-geliş en az 12 saat sürdüğü dikkate alınırsa, vakit bakımından da bu hareketlilik imkân dahilinde değildir. İlgili öğretim üyesinin dersleri niye iki ardışık güne toplanmamıştır?” denildi.

Dilekçenin devamında şu sözler yer aldı: “2017 yılında Bursa’da bu dersleri çarçabuk verdirebileceği öğretim elemanları olmasına karşın Ankara’dan yolluk ve yevmiye ödeyerek öğretim elemanı bakılırsavlendirmesinin devleti ziyana uğrattığı kanaatindeyim. İlgili şahsa bir devir için 30 bin 400 TL ödeme yapılması, BTÜ bünyesinde çalışan akademisyenlerin bilimsel etkinlikler için yolluk ve yevmiye almakta zorlandıkları düşünüldüğünde, Dr. Mollaer’e ödenen yolluk ve yevmiye nasıl açıklanabilir?”