Ankara’da, öğrencilere yönelik ayrımcılık yapan öğretmenin mukavelesi iptal edildi

semaver

Active member
Ankara’da, öğrencilere yönelik ayrımcılık yapan öğretmenin mukavelesi iptal edildi Ankara’da, 8. sınıf öğrencilerine yönelik “Alevi olanlar parmak kaldırsın” dediği argüman edilen öğretmen için muhakkik bakılırsavlendirildiği ve mukavelesinin iptal edildiği öğrenildi. Ankara Valiliği dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, öğretmenin bakılırsavden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Cumhuriyet, Ankara Mamak’taki Şehit Ali İhsan Okatan Ortaokulu’nda, kontratlı olarak bakılırsavli M.K. isimli din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin, 8. sınıf öğrencilerine derste “Alevi olanlar parmak kaldırsın” söylemiş olduğini, parmak kaldıran öğrencilere de “Aleviler niye abdest alıp namaz kılmıyor” üzere sorular sorduğunu gündeme getirmişti. M.K’nin, duruma reaksiyon gösteren velilere ise Zülfikâr kolyesine işaret ederek “Boyunlarındaki kolyeden tanıdım kimin ne olduğunu” karşılığını verdiği sav edilmişti. Edinilen bilgiye nazaran, kelam konusu öğretmenin kontratı, Mamak İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü tarafınca iptal edildi.

MEB da olaya ait, “Ankara’da bir din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ile birtakım öğrenciler içinde geçtiği argüman edilen olayla ilgili bakanlığımız tarafınca inceleme/soruşturma başlatılmıştır. Süreç yakından takip edilmektedir” tabirlerini kullandı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik toplumsal medyadan “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı temel çatımızdır. Ankara’da bir öğretmen ile kimi öğrenciler içinde geçtiği sav edilen hadise, Ulusal Eğitim Müdürlüğü ve Ankara Valiliği tarafınca yakından takip edilmektedir. Peşin hükümlü açıklamalar yerine incelemelerin kararı beklenmeli. Kardeşliğimize kasteden her kelamın ve davranışın karşısındayız” açıklaması yaptı.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de mevzuyu Meclis gündemine taşıyarak Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.