Altın fiyatları yükselecek mi? 2021 yılının ikinci yarısı için kritik tahmin

celikci

New member
Altın fiyatları yükselecek mi? 2021 yılının ikinci yarısı için kritik tahmin
Joe Biden’in ABD başkanlık koltuğuna oturması ve Türkiye’deki ekonomi yönetiminin yenilenmesi ile dolar ve altın fiyatları düşüş trendine girdi. Şu sıralar onsu 1800 dolar olan atının ons miktarında 1783’lere kadar düşmesi bekleniyor. Peki, altın fiyatlarının önümüzdeki günlerde nasıl bir seyir izlemesi bekleniyor? Altın fiyatlarını etkileyen gelişmeler neler? “ORTA VE UZUN VADELİ YATIRIM DÜŞÜNENLER İÇİN ALIM FIRSATI” İstanbul Mücevherciler Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırımtürk altın fiyatları hakkında açıklamalarda bulundu. Yıldırımtürk, “Çıkış olunca faizler de artıyor, 1.28 seviyelerine kadar geldi. Güvenli limanlardan uzaklaşma görüyoruz. 10 yıllık tahvil faizlerinde 1.30 seviyesi görülebilir. Orta ve uzun vadede yatırım düşünenler için bu seviyeler alım fırsatı olarak görülebilir” dedi. 2021 YILININ İLK YARISINDA GRAM ALTIN 440’I GÖREBİLİRYıldırımtürk, “Geçen yıl olduğu kadar sert bir yükseliş olmasa da altın fiyatlarının tekrar yükselişe geçeceğini söyleyebiliriz. Yılın ilk yarısı için ons altın da 1800-1950 aralığında bir hareket bekliyorum. Gram altın beklentim ise 400-440 TL aralığında” ifadelerini kullandı. 2021 YILININ İKİNCİ DÖNEMİNDE HEDEF GRAMDA 500 TL2021 yılında altının ciddi bir yükselişe geçeceğini belirten Yıldırımtürk, “Yılın ikinci yarısında likidite bolluğunun oluşturacağı spekülatif davranışlar ve jeopolitik gelişmelerin de etkisiyle eylül, ekim ayları gibi ons altın fiyatında beklentim 2150-2250 dolar seviyesinde. Yılsonu için de tahminim bu seviyelerde olacak. İç piyasada ise yılın ikinci yarısı faiz indirimleri ile doların artmasını ve gram altın fiyatlarının 500 TL seviyesine ulaşmasını bekliyorum” açıklamasında bulundu.

ALINTIDIR